Boligselskab jubler: Enigt udvalg siger nej til stor lysreklame

LED-skærmen her, der peger ud mod Munkerisvej, bliver aldrig til virkelighed. Det besluttede et enigt By- og Kulturudvalg tirsdag. Illustration: Fra ansøgningsmaterialet

Boligselskab jubler: Enigt udvalg siger nej til stor lysreklame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et enigt By- og Kulturudvalg afviste tirsdag at tillade opsætning af en stor LED-skærm i Odense SØ. Det glæder Civica-direktør Jens Pilholm.

Makkerparret bag lysreklamen på Fisketorvet, erhvervsmanden René Groth og Lars Overby fra reklamefirmaet Track One, får ikke lov til at udvide forretningen med endnu en LED-skærm i Odense i denne omgang.

Tirsdag besluttede et enigt By- og Kulturudvalg at afvise deres ansøgning om at sætte en cirka 70 kvadratmeter stor reklameskærm op på en gavl på en bygning nær Rosengårdcentret.

Socialdemokratiet, der ikke før mødet ville melde klart ud om sagen, endte med at stemme nej ligesom de øvrige partier. Det oplyser partiets udvalgsmedlem Niclas Turan Kandemir.

- Vi har i den konkrete sag vurderet, at der er en væsentlige risiko for, at beboerne i området vil opleve lysgener. Og hensynet til det har vejet tungere end hensynet til ønsket om at sætte skærmen op, siger han.

Rådmand Jane Jegind siger, at Venstre også vægtede hensynet til mulige gener for de omkringboende højest.

- Vi endte med at sige, at det, at vi ikke kan få en garanti for, at det ikke er til væsentlige gene for beboerne i området, for os er grunden til, at vi siger tak, men nej tak.

Tilfreds Civica-direktør

René Groth havde foretræde for udvalget og forelagde sin sag, men det lykkedes ikke at overbevise politikerne. Det har ikke været muligt at træffe René Groth for en kommentar.

Til gengæld var Civica-direktør Jens Pilholm hurtig til at vende tilbage på avisens henvendelse. Civica har kæmpet imod, fordi boligselskabet frygtede gener for den boligafdeling, der ligger i nærheden.

- Vores beboere skal ikke ende med at bo i et lysinferno og være dem, der betaler prisen, fordi man vil tage hensyn til kapitalinteresser, sagde Civica-direktør Jens Pilholm i marts, da sagen kom frem.

Efter udvalgets afvisning af LED-skærmen er han godt tilfreds.

- Det er det, vi er gået efter, siger han og tilføjer:

- For vores beboere betyder det, at de kan leve videre, som de gør i dag.

Mens det altså blev nej til at opsætte LED-skærmen, var der flertal - alle partier undtagen Enhedslisten stemte ja - for at give ansøgeren lov til at opsætte en bannerreklame på bygningen. I første omgang er der tale om etårig tilladelse med mulighed for at søge om forlængelse.

Boligselskab jubler: Enigt udvalg siger nej til stor lysreklame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce