Boligselskab: Ikke penge nok i budgettet til erstatningslejligheder uden for Vollsmose

Erling Nielsen, bestyrelsesformand i FAB: - Både Korsløkken, Solbakken og Højstrup ligger så tæt på de fem kriterier, regeringen har stillet op, at de risikerer at få et stempel som ghetto, hvis vi flytter folk fra Vollsmose derud. Hvor vi så skal placere dem, står ikke helt klart. Arkivfoto

Boligselskab: Ikke penge nok i budgettet til erstatningslejligheder uden for Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne har i det nye budget sat midler af til erstatningslejligheder for dem, man river ned i Vollsmose. Men pengene forslår langtfra, siger bestyrelsesformand i FAB, Erling Nielsen. Han glæder sig til at komme med ved forhandlingsbordet.

- Hvis vi mister en bolig, skal vi have en ny bolig.

Så klart lød budgetkravet fra både Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) og Civica, de to store boligforeninger, der tilsammen står for alle lejligheder og boliger i Vollsmose. Og det krav har de fået indfriet.

Men bestyrelsesformand Erling Nielsen fra FAB er ikke imponeret over de beløb, et enigt byråd har besluttet at sætte af til formålet.

- Man har sat 10 millioner kroner af hvert år i fire år til opførelse af nye boliger. De penge rækker efter min vurdering til omkring 200 nye boliger. Det skal holdes op mod, at politikerne vil fjerne mindst 1000 boliger. Så her er i hvert fald noget at snakke om, siger han.

Ifølge aftalen er det meningen, at der frem til 2028 afsættes 10 millioner kroner om året til erstatningsbyggeri. Men der kan kun afsættes penge for fire år ad gangen.

Boligforeningerne har dog også et reelt problem med at få placeret de beboere, der skal flytte fra Vollsmose:

- Vores anden store udfordring er, at både Korsløkken, Solbakken og Højstrup ligger så tæt på de fem ghettokriterier, at de risikerer at få det stempel, hvis vi flytter folk fra Vollsmose derud. Jeg tænker, at nogle af vores lejere fra andre områder gerne vil flytte ud i de nyopførte boliger. Men hvor vi så skal placere de andre, står ikke helt klart, siger Erling Nielsen.

Ifølge Den sidste Vollsmoseplan har politikerne bestemt, at nedrivningen af lejligheder i Vollsmose begynder i Bøgeparken. Det betyder, at pengene til erstatningsboliger de første fire år vil gå til Civica, der ejer boligerne her.

96,5 mio. over fire år

Politikerne har de næste fire år sat i alt 96,5 millioner kroner af til ændringerne i Vollsmose. Af dem skal 37,5 millioner bruges til nedrivninger, byggemodning og infrastruktur.

Når regeringens lovforslag "Et Danmark uden parallelsamfund" bliver vedtaget sidst på året, skal kommune og boligforeninger nedsætte en særlig udviklingsbestyrelse, der har seks måneder til at lave en plan for den store forandringsproces. Den opgave - ved man fra erfaringerne i Aarhus - kræver så meget administrativ power, at politikerne har sat 9,5 millioner kroner af foruden seks fuldtidsstillinger, som kommer fra alle kommunens forvaltninger.

Boligselskab: Ikke penge nok i budgettet til erstatningslejligheder uden for Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce