Boligforening om skrigende råger: Vi fik afslag på at skyde dem

Boligforeningen FAB ville sådan set gerne have mulighed for at regulere bestanden af råger i Fyrreparken. Men Naturstyrelsen har indtil videre sagt nej. Foto: Michael Bager

Boligforening om skrigende råger: Vi fik afslag på at skyde dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) fik sidste år afslag på at regulere bestanden af råger i Fyrreparken. Nu har de igen søgt om tilladelse fra Naturstyrelsen.

Hos boligselskabet FAB har man ikke modtaget nogen beboerklager over en stor rågekoloni i træerne i Fyrreparken, der fra tidlig morgen sender høje skrig ud over Vollsmose og det nærliggende boligkvarter på Åsumvej.

Det fortæller foreningens tekniske chef, Jens Svane, der dog anerkender, at der er et problem omkring rågerne.

- Vores inspektører har været opmærksomme på det i et stykke tid. Og vi søgte også om tilladelse til at regulere bestanden sidste år. Men dagen før, at reguleringen skulle til at gå i gang (den 1. maj, red.) fik vi afslag fra Naturstyrelsen. Jeg ved ikke, om det var fordi, at vi havde lavet en fejl i vores ansøgning, men vi kunne i hvert fald ikke nå at sende en ny ansøgning på dét tidspunkt, siger Jens Svane.

Har bedt om lov igen

Jens Svane peger på, at boligforeningen har svært ved at forudse, hvordan rågekolonier udvikler sig. De skrigende fugle kan pludseligt forsvinde, men de kan lige så pludseligt blive markant større i antal.

FAB har derfor igen i år søgt om tilladelse til at regulere bestanden. Hvordan det vil ske, er dog for tidligt at sige noget om, siger Jens Svane:

- Det afhænger selvfølgelig først og fremmest af tilladelsen, men også af, hvad der er fysisk muligt på stedet, og hvordan økonomien i det ser ud. Men vi vil selvfølgelig have fokus på det.

De kommuner, boligforeninger og almindelige grundejere, som får tilladelse fra Naturstyrelsen, har mulighed for at regulere bestanden af råger fra den 1. maj til den 15. juni. Det må kun foregå efter nogle stramme retningslinjer, der blandt andet betyder, at man først må skyde ungerne, når de hopper ud af rederne.

Boligforening om skrigende råger: Vi fik afslag på at skyde dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce