Boldklubben Marienlyst skal have ny formand: Anders W. Berthelsen stopper efter 10 år

Anders W. Berthelsen - her fotograferet ved Sportslørdag i januar 2015 - har været formand for Boldklubben Marienlyst gennem 10 år. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Boldklubben Marienlyst skal have ny formand: Anders W. Berthelsen stopper efter 10 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anders W. Berthelsen (S) oplyser, at han efter ti år på posten har valgt at stoppe som formand for Boldklubben Marienlyst. Han bliver dog som bestyrelsesmedlem et års tid frem.

- Jeg har i længere tid tænkt over at skulle til at trappe lidt ned.

Med den begrundelse - tilføjet at han snart bliver 66 år - meddeler Anders W. Berthelsen (S), at han stopper som formand for Boldklubben Marienlyst.

- På et eller andet tidspunkt skal man jo stoppe, og efter ti år synes jeg, det er fair nok. Jeg er trods alt en af dem, der siddet længst som formand i klubbens historie, siger han.

Meddelte beslutningen i januar

Anders W. Berthelsen, der også er byrådsmedlem for Socialdemokratiet, oplyser, at selv om han stopper som formand, planlægger han at tage endnu et år som bestyrelsesmedlem for "at hjælpe en ny formand i gang", inden han helt trækker sig fra bestyrelsesarbejdet.

Beslutningen om at stoppe som formand nu, har han selv truffet.

- De (bestyrelsen, red.) var lidt overraskede, da jeg sagde det. Men de har accepteret, at på et eller andet tidspunkt skal man have lov til at sige stop, siger Anders W. Berthelsen og tilføjer, at han orienterede bestyrelsen på et møde i januar.

Op- og nedture undervejs

I løbet af de 10 år med Anders W. Berthelsen som formand har Boldklubben Marienlyst oplevet store stunder.

Klubbens bedste fodboldhold er i perioden rykket fra Fynsserien til 2. division, og i en enkelt sæson var klubben endda oppe og vende i 1. division.

På Volleyball-siden er det blevet til flere DM-titler og tre nordiske mesterskaber, og klubbens faciliteter er desuden blevet udvidet med to kunstgræsbaner ligesom medlemstallet i dag tæller 834 - det højeste antal, klubben nogensinde har haft.

Under Sportslørdag i 2015 blev Anders W. Berthelsen kåret som årets frivillige idrætsleder på Fyn.

Men det hører også med til historien, at Marienlyst oplevede en stor økonomisk nedtur, der især ramte i 2016, hvor regningerne løb løbsk, og klubben var tæt på at gå konkurs.

- Det var et annus horribilis, som Anders W. Berthelsen udtrykker det.

- Mange spurgte os, hvorfor vi ikke lod klubben gå konkurs. Men det følte vi ikke vi kunne være bekendt. Så i stedet tog vi en kold tyrker og skar ned på udgifterne til især lønninger, siger den nu snart afgående formand.

Sidste år havde klubben dog overskud, og det får den også i år, fastslår han. Og spår, at der endnu til gå nogle år, inden der er ryddet op efter de økonomiske problemer fra 2016.

Heller ikke etableringen af Odenses nye tennishaller ved Marienlystcentret blev helt den succeshistorie, der var lagt op til. Boldklubben og tennissporten blev aldrig hinandens bedste venner. Årsagerne hertil er der ikke enighed om, men det hele endte sidste år med en skilsmisse, hvor tennissporten selv overtog driften af tennishallerne.

Anders W. Berthelsen er ikke færdig med Boldklubben Marienlyst, selv om tiden som formand nærmer sig vejs ende.

- Jeg har sagt ja til at indgå i klubbens jubilæumsudvalg, som skal forberede begivenhederne og blandt andet også udgive en bog om klubben, når Marienlyst om tre år fylder 100 år, siger han.

En ny formand skal vælges på klubbens generalforsamling tirsdag den 2. april

Boldklubben Marienlyst skal have ny formand: Anders W. Berthelsen stopper efter 10 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce