En omstridt sag om fordeling af boldbaner blev vedtaget. Men den har skabt sure miner hos andre klubber.

En omstridt sag om fordeling af en række boldbaner i området omkring Dyrskuepladsen og Falen faldt på plads, da et enstemmigt byråd onsdag aften vedtog en plan, der giver OB's amatørafdeling to kunstgræsbaner i Ådalen og klubberne Røde Stjerne og Lavia et nyt anlæg på Cigaren mellem hospitalet og Kløvermosevej.

Men mens de fleste i byrådssalen havde travlt med at rose Anker Boye for at have løst konflikten gennem en lang møderække, valgte Olav Rabølle Nielsen (S) at smide malurt i bægeret, da han tog ordet.

- I løbet af aftenen har jeg fået en masse henvendelser fra klubber, der ikke kan forstå, hvorfor OB's amatørafdeling kan få to nye kunstgræsbaner som en del af aftalen, når de kæmper for at få sådan nogle baner hos dem.

- Der er rigtig mange klubber, der har dårlige forhold, og de kan ikke forstå, hvordan man fra kommunens side pludselig kan betale for kunststofbaner, når de skal søge fonde eller låne til dem, sagde Olav Rabølle Nielsen.

Men der er ikke tale om en helt særlig støtte til OB's amatørafdeling, slog rådmand Jane Jegind (V) fast.

- Der er tale om, at de to baner i Ådalen var det, der kunne få hele kabalen til at gå op. Der er ikke plads nok til klubberne, men fordi man fandt nogle penge til de to baner, så gjorde det muligt at flytte rundt på nogle af de andre klubber, og så er vi endt i en løsning, som jeg tror, alle parter kan være tilfredse med, sagde Jane Jegind.

Også Anker Boye mente, at de to baner var en del af løsningen. Og så forklarede han, hvilken udfordring byen står overfor.

- Med den byfortætning, vi har sat i gang, er der kommet pres på klubberne. Og der vil komme endnu mere pres på de kommende år. Det ved vi, sagde Anker Boye.

Det var 28 medlemmer af byrådet, der sagde ja. Anders W. Berthelsen (S) var som formand for Boldklubben Marienlyst inhabil, og forlod mødet under behandlingen.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune