Den gamle, nye fløj, ved Møntergården får et "hemmeligt" tårn mod politigården

Der skulle laves en brandtrappe udvendig for at sikre hurtige flugtveje fra den nye børnefløj ved Odense Bys Museer, og hvorfor ikke udnytte det nødvendige til noget sjovt.

Det mente arkitekten i hvert fald, og det betyder, at børne- og ungeudstillingen og workshophuset mellem Pernille Lykkes Boder og hans Mules Gade får en "hemmelig" platform med kig til gaden og politigården.

Platformen er en del af flugtvejen, og den får i tilgift et lille hus, som kan bruges både til madpakke og småpauser men også til at se livet og trafikken foran politigården.

Huset renoveres for mellem fire og fem mio. kr. Det gamle håndværk er holdt i hævd, og eksempelvis bindingsværket er helt fornyet og ikke fuprepareret med brædder. Der er kommet nyt egetræ med kontakt til fundamentet, og det er samlet med træpløkke.

- Det kan være svært at finde de håndværkere, som mestret de gamle færdigheder, men i Odense har vi en uddannelse, som netop retter sig mod renovering af bygninger med håndværksløsninger, som man ellers ikke ser i dag, fortæller arkitekt Jan Bo Jensen fra Odense Bys Museer.

Indvendig venter lokalerne på den sidste finish. Vægge er revet ned, bygget op og pudset. Træværk renset af og peneler fornyet, hvor det gamle enten var for dårligt eller ikke længere til stede.

Fløjen har kun været brugt som arkæologisk opbevaringsplads de sidste 40-50 år. Og inden da var der beboelse.

Nu rykker børnene ind, når arbejdet er færdigt op til sommeren.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.