Bob skal også gennem security

Erry Knudsen ved det kæmpestore fly - altså efter Odense-forhold. Det er en rekord uden sidestykke, og Bob Dylans Boeing 757 er med en startvægt på over 100 ton omtrent dobbelt så stort som den nu eliminerede rekord. Flyet tynger på forpladsen, men med dobbelthjul bliver vægten fordelt. Landingsbanen er intet problem for de tunge fly.
Foto: John Fredy

Bob skal også gennem security

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dylan kunne snige sig ned på Fyn i de tidlige morgentimer, men han får ikke lov til at liste om bord i sit fly

ODENSE: Af med bæltet, af med skoene og den der vandflaske, den konfiskerer vi. Har du ellers noget andet ulovligt på dig? Værsgo at passere gennem security og metaldetektor.

Bob Dylan kunne gå ned i den ventende bil, da hans overdådige Boeing 757 i går morges parkerede på forpladsen ved Odense Lufthavns terminalbygning. Men når han skal ud af Odense, er han en passager som alle andre. Som du og jeg på vej ud til charterflyet. Der er kun en vej. Af med mobil, nøgler, bælte, sko og enhver form for væske og så gennem sikkerhedskontrollen.

Da hans specialindrettede fly, som normalt kan rumme cirka 250 passagerer, ankom fra Reykjavik, gik det glat og uden nogen kontrol. Island er et nordisk land, så der var ingen grænseformaliteter.

- De gik direkte ned i de ventende biler og kørte herfra, fortæller lufthavnschef Erry Knudsen.

Ved afgangen sent i aften er det anderledes. Det er business as usual i en lufthavn, men lidt kan Odense Lufthavn bøje reglerne og lukke for al offentlig adgang til afgangs- og ankomsthallen. Undtagen for Bob Dylan og hans musikere og håndgangne mænd, som fredag skal være klar til at give show i Stavanger.

- Vi har en nødplan, som betyder at deres biler kan komme til afgangstjek uden at skulle gennem hovedindgangen, siger lufthavnschefen.

Bob Dylan-flyet er det største, som til dato har været i Odense Lufthavn. De tidligere indenrigsfly var i halv størrelse.

- Det er fin markedsføring af Odense, at vi har sådan et fly parkeret foran terminalen. Det koster måske en kvart mia. kroner. Vejer over 100 ton. Jeg var lidt betænkelig for vores taxi-veje og forpladsen, men det amerikansk selskab har fået alle værdier på vores lufthavn, og de var godt tilfredse, siger Erry Knudsen.

Bob skal også gennem security

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce