Blyant eller mobil


Blyant eller mobil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ORIGINALER: I Stiftstidende den 18. juli skriver Norman Nielsen, at han gerne vil have nogle oplysninger om nogle af de originaler, der for år tilbage satte kolorit på gadebilledet i Odense, og nævner "Den evige dreng" og "Blyant Louis".

"Den evige dreng" var fotograf og havde et fysiognomi som Skipper Skræk og var i matrostøj året rundt. Han kom i 40'erne på Mulernes Legatskole med sit fotostativ og sin kukkasse (transporteret på cykel), som han stillede op til fotografering i skolegår-den. Såvidt jeg husker, fotograferede han også til Fyns Social Demokrat.

"Blyant Louis" så jeg tit inde i byen, som regel på Flakhaven foran Fyens Disconto Kasse. Han var en stor godmodig fyr med et fjernt blik, som havde fundet trøst i en blyant, som han rullede med begge hænder foran munden, mens han samtidig sagde "Pruh - pruh" ligesom en hest. Jeg har hørt nogle kalde Louis for "Karl Hest".

Han færdedes ofte med sin stilfærdige gamle mor under armen. Når han var alene kunne han pludselig sige "Pruh - pruh" og løbe hen ad gaden i fuld fart, for så igen at standse brat op og rulle med blyanten helt stakåndet.

En meget harmløs person, som havde fundet tryghed ved altid at have en Viking blyant i hånden.

Måske er det den samme form for trøst, man kan møde i bybilledet i dag, hvor der er så mange, der ikke kan bevæge sig fem skridt hen ad gaden uden at have mobiltelefonen klistret fast til øret! Original eller ej!

Blyant eller mobil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce