Blomster vokser da ud af jern


Blomster vokser da ud af jern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Hvis du gik rundt og troede, at blomster vokser ud af jord alene, er det på tide at tro om.

Der skal også jern til.

Smedejern. Og med det følger smedelærlinge.

Allerede inden kalenderen blev krydset af for ferie, var eleverne på Teknisk Skole derfor i gang med at producere de dekorationer, der skal bruges på årets blomsterfestival.

Vældige stativer, der er specieldesignet af ingeniør Niels Bentsen fra L.P. Madsen Rådgivende Ingeniører og den pensionerede gartner Gunnar Larsen fra Lumby, der som altid er hovedmanden bag festivalens kreative udsmykning, der om en uge vil folde sig ud i byen.

Perfekt lærlingearbejde

- Arbejdet er perfekt som elevopgaver, fordi de kræver både perfektion og gruppearbejde, fortæller Per Hansen, der er souschef på Odense Tekniske Skoles afdeling på Lumbyvej.

- Og så er eleverne også stolte af projekterne bagefter. Det er sjovere at lave noget, der bliver brugt, og som de kan vise frem.

Skolen har bidraget til Blomsterfestivalens start ved at fremstille et pariserhjul, der fra onsdag 11. august ved hjælp af en motor vil køre rundt beklædt med blomster, og to vældige blomsterkummer, der som tredelte lagkager skal pynte uden for Rådhuset, når den øvrige del af Flakhaven omdannes til slotsplads.

De to kummer er lavet af en gruppe lærlinge fra Lindø, mens værkstedsassistent Hans Henrik Koch og voksenlærling Pascal Tahnate har svejset pariserhjulet sammen. Sammen.

Og det har de haft stor fornøjelse ud af.

Mange diskussioner

Pariserhjulet er skruet sammen som et cykelhjul - bare en del større. Stålrørerne er kommet fra Sanderum Smedje i seks dele og samlet, så det senere kan skilles ad - og bruges igen.

Processen har været lærerig, mener Hans Henrik Koch. Den har krævet sine diskussioner. Ikke mindst på det seneste, hvor overfladebehandlingen har været oppe at vende, for skulle hjulet nu være grønt eller gråt, og skulle det mon males med hammerlak?

- Hjulet er så stort, at vi ikke har kunne have det inde i værkstedet, så vi har udelukkende arbejdet på det udenfor. Og i godt vejr, siger Hans Henrik Koch.

Størrelsen kommer også bag på Gunnar Larsen.

- Men jeg har inspiceret Kongensgade for udhæng og går ud fra, at der er plads til det, siger Gunnar Larsen.

Og det skal der være.

Blomster vokser nemlig ikke ud af jord alene.

Der skal jern til at løfte dekorationerne op i højden.

Blomster vokser da ud af jern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce