Bliv klar til maraton: Gratis fortræning for alle

Fra søndag den 5. august er der igen gratis fortræning til HCA-Marathon i Ansgars Anlæg. Fortræningen begynder klokken 9 med, at løbsdirektør Torben Simonsen giver gode råd og anvisninger, inden de mange forskellige tempogrupper løber af sted. Foto: HCA-Marathon

Bliv klar til maraton: Gratis fortræning for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HCA-Marathon tilbyder gratis fortræning til alle, uanset om man skal løbe med i Odense sidst i september eller ej. Igen er ruten anderledes på grund af letbanebyggeri.

Der er måske stadig flere måneder til løbsdagen, men skal du deltage i en halvmaraton eller den fulde maratondistance til HCA-Marathon i slutningen af september er det med at komme i gang med træningen allerede nu.

Derfor tilbyder HCA-Marathon gratis fortræning med start søndag den 5. august for alle, der skal være med i den store løbefest i Odense eller som bare gerne vil have nogle at løbe sammen med på lange distancer.

- Vi har mange løbere, der er glade for tilbuddet om de lange træningsture sammen med andre, og der er derfor stor opbakning omkring vores fællestræning, som er et godt tilbud til såvel begyndere som mere erfarne løbere. Vi organiserer fortræningen for alle, der ønsker at stille op på enten halv- eller helmaraton, siger løbsdirektør Torben Simonsen.

Der trænes hver søndag frem til den 23. september med start i Ansgars Anlæg klokken 9. Her vil en række fartholdere, som er rutinerede løbere, stå klar i forskellige grupper med forskellige distancer, og så er det ellers bare med at vælge den gruppe, man satser på ud fra ens form og ønsker.

- Vi tager hånd om hele den store flok af løbere, da vi deler dem op i mindre grupper, der så løber i et tempo på mellem 4.30 og 6.30 pr. kilometer. Igen i år tilbydes der også en træningsgruppe, der løber 7.00 til halvmaratontræningen, siger Torben Simonsen.

Ruterne er forskellige, alt efter om man skal løbe fortræning til halvmaratonruten på 21,097 kilometer eller den fulde maratondistance på 42,195 kilometer. Fortræningen begynder med en kortere tur, hvorefter distancerne øges søndag efter søndag.

Ruten er målt op

Ligesom tidligere år er HCA-Marathon udfordret af letbanebyggeriet i Odense og omdannelsen af byen med blandt andet lukningen af Thomas B. Thriges Gade. Også i år giver det udfordringer, når ruten skal lægges.

Derfor er ruten allerede blevet officielt målt op, så den opfylder internationale krav, og nogle steder er den også ændret i forhold til sidste år.

Det gælder blandt andet på Højstrupvej i Bolbro, fordi den er gravet op netop som konsekvens af letbanebyggeriet.

Bliv klar til maraton: Gratis fortræning for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce