Black Army-medlem i landsretten: Afpressede hjemløs og røvede 1100 kr.

Østre Landsret skal tirsdag tage stilling til, hvad det skal koste en 20-årig mand, at han afpressede og frarøvede en hjemløs mand 1100 kroner. Arkivfoto: Robert Wengler

Black Army-medlem i landsretten: Afpressede hjemløs og røvede 1100 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemløs mand blev afpresset og frarøvet 1100 kroner af 20-årigt medlem af Black Army. I byretten kostede det bandemedlemmet ni måneders fængsel. Nu skal landsretten afgøre, hvad straffen skal være.

Det er ret præcist et år siden, at en 38-årig hjemløs mand blev røvet og afpresset af to medlemmer af Black Army i Odense, og nu skal den ene af de to gerningsmænd igen i retten.

Det sker tirsdag, når Østre Landsret skal se, om dommen på ni måneders fængsel til en i dag 20-årig mand fra bandegrupperingen fra Retten i Odense i sommer er rimelig, for meget eller for lidt.

Den 20-årige blev i byretten dømt som den ene af de to bandemedlemmer, som den 4. december 2016 om eftermiddagen i Nørregade i Odense slog den hjemløse mand flere gange i hovedet med knyttet hånd og frarøvede ham cirka 1100 kroner. Derpå gav de ham to timer til at skaffe yderligere 2000 kroner, og gjorde han ikke det ville de komme tilbage og stikke ham med en kniv eller lignende.

Det andet bandemedlem, den 22-årige Sami Djebbara, blev idømt et års ubetinget fængsel for den samme episode. En dom, han valgte at modtage.

Efter retssagen i sommer forklarede den hjemløse til avisen, at flere bør stå frem og anmelde det, hvis de bliver presset af Black Army eller andre bandegrupperinger. Han skal igen vidne, når sagen tirsdag kører i Østre Landsret.

Allerede i sommer havde sagen stor bevågenhed, fordi Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) bakkede op om den hjemløse mands anmeldelse af afpresningen og røveriet i kampen mod bandernes hærgen i byen. En anden sag var afpresningen af tatovører i Odense - en sag, som også kører ved Østre Landsret, men som på grund af sygdom blandt én af de tre tiltalte er udsat.

Retssagen om afpresning og røveri af den hjemløse begynder klokken ni i Østre Landsret.

Black Army-medlem i landsretten: Afpressede hjemløs og røvede 1100 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce