De indtog bymidten - som de har gjort det i flere uger - men tøjet var flottere og de lugtede af penge

Odense: Blå mandag er en sej dag, hvor man har fået lov til at pjække fra skole og føre sig frem i byen med strithår, neonfarver mens man trækker et duftspor af hurtigt brugte penge efter sig.

Forårets første konfirmander var til fælles morgenmad, og hen på formiddagen drog de fornøjeligt hærgende på bytur iført det smarte kluns og velspækkede tegnebøger og polstrede visa-kort. Altsammen med de allestedsnærværende forældre/bedsteforældre i baggrunden.

Helt det samme er den blå mandag ikke. Den har mistet noget af sin magi efter mere end tre ugers fri fra skole på grund af lockout, og det er ikke helt det samme at slentre med nyvoksne skridt op ad Vestergade, når alle fra skolen kan gøre det samme.

Til gengæld var ungdomsskolerne i Odense på gaderne og tilbød aktiviteter, som f. eks en omgang ”badebold” på Gråbrødre Plads. Med venlig hjælp fra Odense Brandvæsen var et par bassiner fyldt med vend, og så var der gratis ture i to gigantiske, gennemsigtige flydebolde.

Nok er konfirmationerne for nedadgående - akkurat som folkekirkens medlemstal, men det er stadig flertallet af en ungdomsårgang, der i de fleste sogne vælger at blive konfirmeret.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle
4
Løbende lærer: Ikke den samme gnist

Løbende lærer: Ikke den samme gnist

2
Børns Vilkår: Lockout er som skilsmisse

Børns Vilkår: Lockout er som skilsmisse

Lockout: Langeland har sparet 2.040.000 kr.