Borgerlige vil ikke tage penge af kassen for at afværge B&U-besparelser. Slår de op i banen, spørger S

Odense: Borgmester Anker Boye har foreslået at finde de 30,5 millioner kroner, Børn- og Ungeforvaltningen mangler i 2016 ved blandt andet at tage nogle af millionerne fra Odenses kassebeholdning.

Det skal ske ved at genåbne budgettet igen. Men borgmesterens forslag støder på modstand fra de borgerlige forligsdeltagere, der ikke vil være med til at tage pengene fra kassen.

- Vi vil ikke berede vejen for en skattestigning gennem øget kassetræk, skriver Dansk Folkeparti, Venstre og Konservative i en fælles pressemeddelelse, hvor de også slår fast, at de ikke ønsker at udskyde nødvendige anlægs- og vedligeholdelsesarbejder.

- Man kan ikke blive ved med at lukke huller ved at tage penge op af kassen. Loven kræver jo også, at der er en vis sum penge, siger Alex Ahrendtsen (DF).

Giver de op?

Løsningen er i stedet at omprioritere, finde nye løsninger og få en bedre ledelse af Børn- og Ungeforvaltningen på plads, mener de tre partier og foreslår, at pengene i stedet meget passende kan tages fra borgmesterforvaltningen.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Peter Rahbæk Juhl, vurderer, at meldingen tyder på, at de tre borgerlige partier ikke vil være med til at finde en løsning:

- Hvis man vil være med til at løse den her situation på børneområdet, skal man ikke male sig op i en krog inden forhandlingerne. Det synes jeg desværre, at det lyder til, at partierne er godt på vej til her.

- Jeg håber, at de lige vil tænke sig om en ekstra gang og møde op med et åbent sind, så det er muligt at finde en løsning. Finder vi ikke en løsning, skal vi spare på børnene, siger han.

Peter Rahbæk Juhl mener, at situationen er så alvorlig, at politikerne må gemme det, han kalder de "personlige og partipolitiske tacklinger", til en anden gang.

- Det lyder som om, partierne vil frede Venstre-rådmand Jane Jeginds område fuldstændigt, når de nægter at vi kan kigge på anlægs- og vedligeholdelsespenge. Vi vil kigge så bredt som muligt for at finde de her penge - der er jo tale om et engangsbeløb, siger han.

Forhandlingerne begynder i aften.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).

Mere om emnet

Se alle
2
Forældre klar til demonstration på Flakhaven

Forældre klar til demonstration på Flakhaven

47
Ny kovending: Anker Boye vil fjerne børnebesparelser i år

Ny kovending: Anker Boye vil fjerne børnebesparelser i år

118
Velfærden halter: Anker Boye vil hæve skatten i Odense

Velfærden halter: Anker Boye vil hæve skatten i Odense