Biogas-udvidelse: By- og Kulturudvalget står med en ommer efter fejl i sagsbehandlingen

Biogasanlægget i Fangel har i over et år forsøgt at få lov til at udvide, men en del naboer har kæmpet imod. Arkivfoto: Kim Rune

Biogas-udvidelse: By- og Kulturudvalget står med en ommer efter fejl i sagsbehandlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

By- og Kulturudvalget droppede tirsdag at behandle lokalplanforslag, efter en borger i sidste øjeblik havde gjort opmærksom på et overset dokument, der umuliggør en ny vej. Forvaltning erkender fejl i sagsbehandlingen, og nu skal der ses på sagen igen.

En mulig udvidelse af et omstridt biogasanlæg i Fangel blev tirsdag sparket til hjørne, da det nye By- og Kulturudvalg for første gang trådte sammen til udvalgsmøde.

Der var fuld enighed om at udsætte sagen, efter en borger fra lokalområdet op til weekenden havde gjort opmærksom på, at en planlagt vej i forbindelse med biogasanlægget ikke lovligt kunne anlægges på det pågældende sted på grund af en juridisk deklaration fra 2004, der forbyder salg af areal til biogasproduktion.

- Det er trist for de borgere, det handler om, og den pågældende virksomhed, for nu går der længere tid, inden vi finder en afklaring, siger rådmand Jane Jegind (V).

Adm. direktør i By- og Kulturforvaltningen erkender uden forbehold, at det er en fejl i sagsbehandlingen, at embedsfolkene ikke af egen drift har opdaget deklarationen på arealet, før en borger gjorde opmærksom på den.

- Vi har simpelthen ikke været grundige nok, siger hun og tilføjer, at der ellers findes procedurer for, hvordan den slags skal tjekkes.

Så procedurerne er på plads, men de er bare ikke blevet fulgt?

- Ja.

Rådmand Jane Jegind glæder sig over, at fejlen på grund af vågne borgere blev opdaget i tide, så der ikke blev truffet beslutning på et forkert grundlag.

- Selvfølgelig er det ikke godt, men fejl kan jo desværre ske. Det gode er så, at den er blevet opfanget, inden vi begyndte at realitetsbehandle sagen, siger hun.

Mandag lød det fra Enhedslistens udvalgsmedlem Brian Skov Nielsen, at han anser planerne om udvidelse af biogasvirksomheden i Fangel for "afgået ved døden", da det nu har vist sig, at den planlagte aflastningsvej til lastbiler til og fra anlægget ikke kan etableres.

Det vil Jane Jegind dog ikke forholde sig til.

- Jeg begynder ikke at realitetsbehandle en sag, der ikke er fuldt oplyst. Nu må forvaltningen tilbage i maskinrummet og se på, hvad det her betyder, og så får vi fremlagt en ny sag.

By- og Kulturforvaltningen indleder nu en dialog med Bigadan, der ejer biogasanlægget, oplyser Anne Velling. Hvornår sagen atter kommer op til politisk behandling vides ikke for nuværende.

Biogas-udvidelse: By- og Kulturudvalget står med en ommer efter fejl i sagsbehandlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce