Billes storfilm om HCA lader vente på sig


Billes storfilm om HCA lader vente på sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Der arbejdes bag kulisserne på Andersen-film til 100 millioner kroner
ODENSE:Bille August' film om H.C. Andersens liv bliver ikke klar til 200-årsdagen for digterens fødsel i april 2005, som mange havde håbet på.

Til den tid er manuskriptet end ikke skrevet og stjerneskuespillerne ikke fundet.

- Filmen bliver tidligst færdig om to år, måske først om tre år, siger producenten Lars Kolvig.

Penge til film

For efterhånden 17 måneder siden fik filminstruktøren

Bille August, ved en ceremoni på Odense Teater, overrakt en hæderspris på fire mil- lioner kroner fra H.C. Andersen Fonden til manuskriptarbejde og casting af skuespillere.

Samme dag modtog Bille August 275.000 kroner fra Odense bys Hans Christian Andersen Pris 2003.

Forfatter udpeget...

- Bille og jeg har flere gange været i New York for at tale med potentielle manuskript-forfattere, og nu har vi fået en aftale med den amerikanske forfatter Genine Domenique, som er påbegyndt arbejdet på et manuskript. Men jeg kan slet ikke sige, om vi bliver her.

- Jeg håber, at vi får styr på manuskriptet ved årsskiftet, siger Lars Kolvig, der i mange år har arbejdet sammen med Bille August og som blandt andet har produceret "Midt i en jazztid" (1969), "Dansen med Regitze (1989), "Sofie" (1992), "Min søsters børn" (2001) og Bille Augusts seneste film fra 2001 "En sang for Martin".

- Vi har nogle skuespillere i kikkerten, men vi har ikke talt med dem, siger Lars Kolvig, som ikke lægger skjul på det høje ambitionsniveau.

Budgettet forventes at blive på cirka 100 millioner kroner, men først om et halvt års tid forventer Lars Kolvig at begynde arbejdet med finansieringen til udvikling af filmen.

Historien bearbejdes

Hvad filmen dybest set kommer til at handle om, ud over H.C. Andersens liv, ved Lars Kolvig ikke. Men vel er der da gjort nogle overvejelser.

- Historien skal jo først bearbejdes, siger han med sindsro i stemmen og på spørgsmålet om, hvor filmen skal optages, svarer produceren; "man kan forestille sig, der filmes mange steder".

Også på Fyn - og i Odense?

- Ja da.

Ikke overrasket

Chefen for HCA2005, generalsekretær Lars Seeberg er ikke overrasket.

- Det har aldrig været meningen, at filmen skal være færdig til april 2005. Det tager tid at lave film, og det gør noget for os, hvis den først bliver klar i 2006, siger Lars Seeberg og tilfø- jer, at Bille August ved prismodtagelsen i Odense ikke forpligtede sig til at levere en film til et bestemt tidspunkt.

Billes storfilm om HCA lader vente på sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce