Billeder af Odenses udstødte udkommer i bog

Et af billederne fra de ud- stødtes opholdssteder i Odense, og som udkommer i en bog til efteråret 2011.
Foto: Marianne Grøndahl

Billeder af Odenses udstødte udkommer i bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marianne Grøndahl blev truet med kniv, da hun fotograferede, men stak ikke af

Odense: Den kendte kunstfotograf Marianne Grøndahl er i fuld gang med at lave en bog med 125 portrætter af Odenses udstødte borgere - dem, som også psykolog Søren Dalgaard har fat i til projektet "Fremskudt ambulant afklaring". Men arbejdet har ind imellem budt på udfordringer lidt ud over det almindelige.

For eksempel blev hun for et par måneder siden truet med kniv, da hun var ved at fotografere det smukke morgenlys under et af de undstødtes tilholdssteder, viadukten i Grønlandsgade.

- Men i stedet for at stikke af, trådte jeg et skridt frem og viste dem, hvad jeg var i gang med. Og det gav noget respekt - at jeg ikke stak af, siger Marianne Grøndahl med et smil, men man skal være på vagt.

Siden 2008 har Marianne Grøndahl arbejdet på at få tillid og tilgang til gruppen af udsatte og udstødte borgere, og har i dag næsten ubegrænset adgang de fleste steder.

- De registrerer mig ikke rigtigt mere, og det er fantastisk spændende at arbejde med. Det er noget af det mest skrøbelige og sårbare, jeg nogensinde har arbejdet med - og jeg har lavet 20 bøger, siger Marianne Grøndahl, som ud over billeder, som det her på siden, også tager almindelige protrætter af folk.

- Jeg viser ikke elendigheden, men viser, hvordan deres biografi og skæbne afspejler sig uforfalsket i deres ansigter. Jeg kunne lave masser af billeder, hvor de sprøjter sig eller ligger og søler rundt i deres eget skidt, men jeg vil gerne vise dem med værdighed, siger hun.

Bogen skal udkomme i efteråret 2011 på Gyldendal.

Billeder af Odenses udstødte udkommer i bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce