ODENSE: - Vi har taget bilen, fordi det er nemmest med to børn.

Som mange andre havde familien Lauritzen fra Odense valgt bilen til at fragte sig de seks-syv kilometer til Stige Ø for at tage del i årets udgave af Fjordens Dag.

Trods bæredygtighed som overordnet tema og billige busbilletter for en flad 10'er, så blev det atter privatbillismen, der sejrede.

- Det er da lidt ærgerligt, når man nu har sat fokus på bæredygtighed.

Mens bussen mellem Odense C og Stige Ø ved 15-tiden blot havde solgt 34 billetter i løbet af hele dagen, så holdt hundredevis af biler tæt parkeret på de små veje i de naturskønne omgivelser, og der var kamp om de mest attraktive p-pladser helt henne ved indgangen til aktivitetsområdet.

- Det er da lidt ærgerligt, når man nu har sat fokus på bæredygtighed, at man så gør alt for at undgå at spadsere 200 meter, lød det fra Søren Adeltoft, der stod for at forsøge at organisere den massive biltrafik.

Lidt af en opgave, der på et tidspunkt i løbet af dagen afstedkom decideret trafikprop på Stige Ø.

Også Aase Jensen, der sad bag rattet i bussen til og fra Stige Ø, var lettere rystet over, hvor få kunder hun havde haft i løbet af dagen.

- Jeg synes da nok flere kunne tage bussen, nu det er en bæredygtighedsdag, sagde hun.

Også et andet kollektivt trafiktilbud, en sejltur med skibet "Catrine K" fra byen til Klintebjerg med mulighed for at hoppe af ved Stige Ø, måtte melde om svigtende passagertilslutning.

- Vi har haft omkring 150 passagerer. Vi havde forventet dobbelt så mange, lød det fra viceskipper Jan lidt efter klokken 15.

Mange mennesker

Mens Fjordens Dags ambition om at sætte bæredygtighed på dagsordenen altså ikke helt lykkedes i forhold til kollektiv transport, så hører det også med til historien, at der var mange cykler.

- Jeg vil tro halvdelen af gæsterne er kommet herud på cykel. Det er dejligt at opleve, lød vurderingen fra Søren Adeltoft.

På Stige Ø var der mulighed for at kaste sig over en bred vifte af aktiviteter lige fra bueskydning til kajakroning og drageopsætning. Tilbuddene lokkede masser af mennesker til hele dagen.

- Vi har vandret i bakkerne og set på bueskydning. Det tæller mest for en fire-årig, kunne Hanne Lauritzen oplyse med henvisning til sin søn Ditlev, som lignende en, der havde haft en god dag.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Fjordens Dag skal lokke

Fjordens Dag skal lokke

Myldretid ved, i og under vand

Myldretid ved, i og under vand

Fjordens dag