Bilisterne betaler millioner

Thomas Holmegaard Jensen skal besøge sin far sammen med moderen Lis. - Det er fjollet, at man skal betale for at besøge nogen på hospitalet, mener Lis Jensen. - Og det er tosset, at man skal betale en 10er, hvis man kun lige skal hurtigt frem og tilbage, mener sønnen.
Foto: Jørgen Hansen

Bilisterne betaler millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betalingsstanderne ved OUH har indtil videre indkasseret 2,8 mio. kroner.

ODENSE: Mønterne klirrer i boksen, og massevis af dankort ryger gennem betalingsstanderne hver ved Odense Universitetshospital dag.

Fra standerne blev sat op i januar og til august, har bilister puttet 2.820.588 kroner i dem for at få lov til at holde på parkeringspladserne. Det viser tal fra Servicecentret på hospitalet. Pengene bliver delt ligeligt mellem hospitalet og firmaet Parkeringsgruppen.

Økonomisk straf

Pia Poulsen fra Odense er en af de bilister, som har bidraget til parkeringskassen. Hendes mand har haft en blodprop og er ofte indlagt på hospitalet. Og hun er vred over forholdene på hospitalet.

- Jeg synes, det er forkert, at man skal betale, når man har sine pårørende indlagt, siger hun.

- Ud over at man har et sygt familiemedlem, så skal man straffes økonomisk. For mange er det kun et lille beløb, men i vores tilfælde har det været en pæn slat penge.

Minimum 10 kroner

Derudover er Pia Poulsen træt af, at bilisterne skal betale et minimumsbeløb på 10 kroner, og en ekstra krone i gebyr, hvis man betaler med Dankort.

- I forrige uge skulle jeg bare lige op og sige godmorgen til min mand, før jeg skulle på arbejde. Det kostede 11 kroner for 25 minutter. Det passer jo slet ikke med de 12 kroner i timen, som der står på skiltet. Jeg synes ikke, det er rimeligt, at de skal have overbetaling, hvis man kun holder der i kort tid, siger hun.

Ifølge direktør Jørgen Pedersen er det sædvanlig praksis med minimumspris og gebyr.

Sådan er det dog ikke alle steder. Parkometrene bag Fyens Stiftstidendes bygning på Banegårdspladsen spytter eksempelvis gerne en korttidsbillet ud for en enkelt to-krone.

Flere pladser

Odense Universitetshospitals direktør, Jens Otto Jeppesen, kender ikke til tallene for parkeringsindtjeningen. Men han lægger vægt på, at patienter gratis kan parkere på pladsen ved at køre deres sygesikringsbevis gennem standerne.

- Det her er en kæmpe succes, fordi der nu er plads til patienterne på parkeringspladsen. Det var der ikke før, da var der et bilkaos, siger direktøren, som tilføjer, at der også har været og er store udgifter i forbindelse med parkeringsforholdene. Hvor store ved han ikke endnu.

Pia Poulsen mener dog ikke, at hun har oplevet de store gevinster ved betalingsparkeringen sammenlignet med den tidligere ordning, hvor bilisterne gratis kunne parkere.

- Jeg vil ikke sige, at det har ændret antallet at ledige pladser radikalt. Så jeg tror ikke på argumentet. Det har måske ændret sig en lille bitte smule, men det er ude i bagatellerne, mener hun.

Bilisterne betaler millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce