Bilister kører råddent på døds-vej


Bilister kører råddent på døds-vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONTROL: 30-årig bilist kørte 174 km/t tæt på det sted, hvor to mennesker blev dræbt

BLOMMENSLYST: Med 174 kilometer i timen kørte en 30-årig mand fra Odense i sidste uge på Middelfartvej i Blommenslyst, hvor den højst tilladte hastighed er 70 kilometer i timen.

- Folk er ligeglade med, at der er sat nogle hastighedsgrænser, og man har åbenbart også glemt, at der har været to meget alvorlige færdselsdrab i efteråret 2004, siger vicepolitiinspektør Ebbe Krogaard, Odense Politi.

Den 30-årige mand var blot én ud af 18 bilister, som i løbet af en god times tid torsdag i sidste uge blev taget i en radarkontrol foretaget af Odense Politi.

De 17 andre kørte med hastigheder fra 95 til 117 kilometer i timen, og de vil alle blive præsenteret for en bøde.

Dagen før - onsdag i sidste uge - var der radarkontrol samme sted. Her blev 19 bilister taget i løbet af en god time. Den hurtigste blev målt til 123 kilometer i timen.

Netop Middelfartvej var i efteråret ramme om to trafikdrab.

Den 5. september blev en 15-årig skolepige dræbt, da hun til fods ville krydse vejen.

Og 14 dage senere mistede en 71-årig kvinde livet på nøjagtig samme sted, da hun var passager i en bil, som blev torpederet af en anden bil, der kom med høj hastighed.

Her er føreren nu sigtet for uagtsomt manddrab, fordi han efter politiets opfattelse havde kørt vildt og hensynsløst.

Den 30-årige, som i sidste uge blev målt til 174 kilometer i timen, bliver præsenteret for en bøde på 6500 kroner. Men han får lov til at beholde sit kørekort.

Forslag til politikere

Og det, at manden får lov til at køre videre, vækker harme hos Odense Politi.

- Man skulle lave en regel i færdselsloven således, at lige så snart der er en 100 procents overskridelse, skal der være en ubetinget frakendelse af kørekortet. Så skal vi ikke spekulere på, om der ved kørslen har været nogen konkret fare, der har gjort den hensynsløs, siger Ebbe Krogaard.

Vil det sige, at det ikke er hensynsløst at køre 174 kilometer i timen, hvor man højst må køre 70 kilometer i timen?

- Det er det ikke i denne konkrete sag. Der er ikke andre trafikanter, der har været i fare på grund af ham, og han har ikke kørt det, vi betragter som hensynsløst, siger Ebbe Krogaard, og fortsætter:

- Med den nuværende lovgivning skulle han have kørt endnu mere råddent end 174 kilometer i timen. Han skulle have lavet nogle alvorlige overhalinger, eller der skulle have været nærliggende fare for andre mennesker.

Allerede til sommer er der lagt op til en stramning i færdselsloven, når klippekortet bliver indført.

Med et klippekort får man ét klip, hver gang, man kører mere end 30 procent for stærkt. Efter det tredje klip får man en betinget frakendelse af kortet, så man skal op til en kontrollerende køreprøve.

Forslaget fra Odense Politi om en skærpelse af straffen for at køre for stærkt støttes af justitsminister Lene Espersen (K).

- Jeg har gennemført ganske betragtelige stramninger på både motorveje og landeveje med den nye klippekort-ordning til sommer. Så der er allerede gennemført stramninger for at medvirke til, at folk kører ordentligt i trafikken, siger Lene Espersen.

Positiv over for forslag

Alligevel er der ifølge justitsministeren altid en lille gruppe, som bliver ved med at køre råddent og for stærkt.

- Når jeg skal i gang med at overveje yderligere initiativer, er forslaget fra Odense Politi et af dem, jeg vil se allermest positivt på, siger ministeren.

Det er der opbakning til hos regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, efter sidste uges hæsblæsende kørsel på Middelfartvej.

- Jeg finder det totalt uansvarligt at præstere en sådan kørsel på den pågældende strækning. En ubetinget frakendelse er endda ved at være for lidt, for han burde have en fængselsstraf for den kørsel, siger Per Dalgaard, medlem af Folketingets retsudvalg for Dansk Folkeparti.

Han er netop i gang med at læse lovforslaget om skærpelse af straffe for spiritusbilister, hvor det blandt andet vil koste en månedsløn, hvis man bliver taget for at køre beruset i bil.

- Grov uforsvarlig kørsel skal også med i det lovforslag, så det vil jeg se, om vi kan nå at få med, siger Per Dalgaard.

Bilister kører råddent på døds-vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce