Bilister blæser på selen


Bilister blæser på selen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRAFIK: Odense Politi tjekkede, om bilister og cyklister overholdt loven

ODENSE: Hver fjerde dræbte i trafikken kunne være reddet, hvis de havde brugt sikkerhedssele, viser tal fra Vejdirektoratet.

Alligevel vælger mange at køre uden. Det afslørede en trafikkontrol, som Odense Politi foretog i går.

15 bilister blev på Middelfartvej og Faaborgvej stoppet, fordi de ikke brugte sele, og tallet kunne have været langt højere.

For flere gange var betjentene på stedet optaget af at skrive bøder, mens andre trafikanter kørte forbi uden at bruge sele. Og undskyldningerne var mange.

- Jeg glemte at tage den på, og så nåede jeg ikke at køre så langt, inden jeg blev stoppet, fortæller Laila Madsen.

Hvad angår bøden på 500 kroner, så betaler hun den gerne.

- Det er jo min egen fejl, så det er helt i orden, selv om den selvfølgelig er ærgerlig at få, siger hun.

Et bevidst valg

Nogle af bilisterne har helt bevidst valgt at køre uden sele. En af dem er Jørgen Philipsen fra Gelsted, der også blev stoppet af politiet.

- Jeg er kørt galt to gange, hvor jeg reddede livet ved ikke at bruge sele. Så jeg kører aldrig med sikkerhedssele, fortæller han.

Det er heller ikke første gang, at han får en bøde.

- Jeg har fået nogle stykker efterhånden, men det tager jeg med et smil, siger Jørgen Philipsen, mens politiassistent Dan Lauritsen er i gang med at notere forseelsen.

Inden betjenten når at aflevere bøden og kørekortet igen, er Jørgen Philipsen kørt videre.

Senere lykkes det betjenten at kontakte ham over telefonen og aftale at sende begge dele til ham.

Enkelte af bilisterne måtte dog punge ud med mere end 500 kroner. En af dem var Martin Ross. Han blev stoppet uden sele og uden lys på bilen.

- Jeg havde næsten ingen strøm på bilen og kunne derfor ikke køre med lys, fortalte han.

Sammen med veninden Karina Nielsen måtte han pænt vente på, at hans mor kom og hentede ham. For mens han ventede på bøden på 1000 kroner, gik generatoren helt død, og han kunne derfor ikke starte bilen.

Endnu værre gik det for en kvindelig maler. Da betjenten bad hende om kørekortet, lugtede hun så meget af alkohol, at hun blev bedt om at puste i alkometeret. Med en promille på 1,4 blev hun klokken 16.10 anholdt og måtte efterlade bilen.

Mange cykler uden lys

Det var dog ikke kun bilisterne, politiet var ude efter. Så snart det blev mørkt, stod politiet også klar inde i byen for at kontrollere cyklisternes brug af lygter.

Og præcis som under tirsdagens kontrol, var der mange, der havde glemt lygterne derhjemme. Ikke færre end 45 blev taget.

- Normalt kan vi efter sådanne to kontroller se, at folk hurtigt lærer at bruge cykellygterne. Og det er jo netop, hvad vi prøver at opnå, fortæller politiassistent Henning Kusk

Bilister blæser på selen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce