Bilist sigtet for uagtsomt manddrab

Lokalpolitiet i Nyborg Politi
Foto: Michael Bager

Bilist sigtet for uagtsomt manddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dødsulykke på Ørbækvej får konsekvenser for den 26-årige fører af ulykkesbilen

Der skete efter alt at dømme flere alvorlige brud på færdselsloven forud for den alvorlige trafikulykke, som tidligere fredag morgen kostede en 24-årig mandlig passager i bilen livet.

Ifølge vagtchef Erik Halkjær fra Fyns Politi har flere vidner oplyst, at bilen kørte med en hastighed på mere end 100 kilometer i timen. Desuden har vidner fortalt, at bilen kørte over for rødt i mindst to lyskryds.

- På baggrund af de vidneoplysninger vil den 26-årige fører af bilen blive sigtet for uagtsomt manddrab, siger Erik Halkjær.

Efter ulykken blev føreren stærkt chokeret bragt til Odense Universitetshospital. Nærmest mirakuløst var han sluppet fra ulykken uden større fysiske skader.

Fredag eftermiddag vurderede Erik Halkjær, at politiet ville være i stand til at afhøre ulykkesbilisten senere på fredagen.

I forbindelse med afhøringen bliver den 26-årige konfronteret med sigtelsen for uagtsomt manddrab på den to år yngre mand.

Mistede herredømmet

Ifølge Erik Halkjær skete ulykke kort efter lyskrydset mellem Ørbækvej og Niels Bohrs Allé, hvor ulykkesbilen kørte i østlig retning fra byen mod motorvejen.

Vagtchefen fortæller, at et hjulpar rammer nogle granitbrosten. Derved mistede føreren herredømmet over bilen, der når at ramme både et betondæksel og lygtepæl, inden bilen rammer et vejtræ. Der er tale om en meget voldsom kollision.

- Bilen bliver revet i adskillige dele. Det eneste uskadte sted er der, hvor føreren sidder.

Den 24-årige passager er død, da redningskøretøjer når frem. Efter ulykken er politiet i tvivl om, hvorvidt der har været flere end de to mænd i bilen.

- Vi havde hunde ude i området uden at finde yderligere personer, oplyser vagtchefen.

Blodprøve er taget

Efter at den 26-årige fører af den forulykkede bil blev bragt ind på hospitalet, blev der taget en blodprøve. Den vil afgøre, om bilisten var påvirket af alkohol på ulykketidspunktet. Hvis det er tilfældet, vil politiet også sigtet manden for spirituskørsel.

I løbet af fredagen arbejdede en bilinspektør på Ørbækvej for at undersøge omstændighederne ved ulykken.

- Der kan godt gå en uge, inden vi får rapporten fra bilinspektøren, siger Erik Halkjær.

Indtil da vil det være vidneforklaringerne, som danner grundlag for politiets sigtelse for uagtsomt manddrab.

Ifølge straffeloven kan uagtsomt manddrab straffes med op til fire måneders fængsel.

Straffen kan dog stige med helt op til otte års fængsel, hvis lovovertrædelsen sker under særligt skærpende omstændigheder. Ifølge straffeloven anses på spritkørsel og særlig hensynsløs kørsel som særligt skærpende omstændigheder.

Fyns Politi ville fredag ikke offentliggøre navnet på den 24-årig mand fra Svendborg, som blev dræbt ved ulykken.

Bilist sigtet for uagtsomt manddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce