Bilforhandler lånte bil til mand uden kørekort


Bilforhandler lånte bil til mand uden kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BILJAGT: Lånt bilblev brugti dramatisk biljagtmed politiet

ODENSE: En 28-årig mand kørte torsdag aften med politiet i hælene flere gange over for rødt med over 100 kilometer i timen, over kantstene og fortov i en vild biljagt i Odense.

Bilen, han kørte i, havde han lånt hos en autoforhandler, til trods for, at den 28-årige er frakendt kørekortet, og altså ikke må køre bil.

Den 28-årige mødte onsdag op hos en bilforhandler i Odense og foregav, at han var interesseret i at købe en BMW og derfor gerne ville prøvekøre den.

Regler for køresedler

Autoforhandlere i Danmark er ifølge loven forpligtet til at udfylde en såkaldt køreseddel, hvis de låner en bil på prøveplader ud til en kunde.

På køresedlen skal blandt andet anføres nummeret på kundens kørekort. Man skal altså fremvise kørekort for at låne en bil hos en forhandler. Ellers kan både forhandleren og kunden få en bøde, oplyser jurist hos Dansk Automobilforhandler Forening, Niels Suhr Andersen.

Viste sygesikringsbevis

Men den 28-årige nøjedes med at vise sit sygesikringsbevis til autoforhandleren, hvorefter han fik nøglerne og kørte. Den 28-årige vendte ikke tilbage fra sin prøvekørsel, og forhandleren meldte bilen stjålet.

Torsdag aften lidt efter klokken 22 havde to af politiets hundepatruljer til gengæld ikke problemer med at få øje på den nu stjålne BMW.

Bilen kørte ad Odensevej-Svendborgvej, da den 28-årige i en kurve ved Statoil-tankstationen på grund af høj fart mistede kontrollen over bilen og snurrede rundt flere gange.

Bilen ramte ikke noget, men tiltrak sig betjentenes opmærksomhed og en kort men hektisk biljagt begyndte. Den 28-årige kørte ad Landbrugsvej og Niels Bohrs Allé mod Bilkabyen med over 100 kilometer i timen. Flere gange kørte han over for rødt for at ryste forfølgerne af.

Men ved Amtscentralen efterlod han bilen og forsøgte at skjule sig i et krat. Betjentene slap en hund løs, og efter at være blevet bidt i både arm og ben af hunden "Turbo" overgav biltyven sig.

Den 28-årige er blandt andet sigtet for spritkørsel, kørsel i frakendelsestiden og brugstyveri af bilen. Sagen vil formentlig senere blive afgjort i retten.

Bilforhandler lånte bil til mand uden kørekort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce