Biblioteker får millionstøtte til fire nye projekter

Kent Skov Andreasen, der er chef for Odenses biblioteker og borgerservice, er en glad mand. Med millionhjælp fra Kulturministeriet kan fire udviklingsprojekter nu blive til virkelighed på byens biblioteker. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Biblioteker får millionstøtte til fire nye projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune har scoret fulde point, når det gælder støtte til udviklingen af fremtidens biblioteker. De har nemlig modtaget i alt 1,1 millioner kroner fra Kulturministeriet til alle fire projekter, Odense havde søgt til.

Odense kan nu se frem til med støtte fra Kulturministeriet at starte nye biblioteksprojekter. I 2018 ansøgte Odense Bibliotekerne om tilskud til fire projekter, og de har alle fået positive tilbagemeldinger fra Kulturministeriet.

Kulturministeriets udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre uddeles hvert år til udvalgte udviklingsprojekter med håbet om mange innovative ideer, der kan inspirere andre biblioteker rundt i Danmark.

Kulturministeriet modtog i alt 64 ansøgninger og udvalgte kun 24. Derfor er by- og kulturrådmand i Odense Jane Jegind (V) utrolig tilfreds med tilskuddene fra ministeriet.

- Det viser tydeligt, at Odense Bibliotekerne holder sig på tæerne med aktuelle og varierede ideer, som der bliver holdt øje med - også uden for øen, siger hun.

Også Odenses chef for biblioteker og borgerservice, Kent Skov Andreasen, er glad.

- Det er ekstra tilfredsstillende, fordi vi arbejder målrettet med udvikling og derfor satser på eksterne puljemidler.

Ros fra ministeren

Kulturministeriet har især et godt øje til to af projekterne, "Sans for litteratur - i fællesskaber" og "Fakta i fokus - bag om fiktionen".

"Sans for litteratur - i fællesskaber" har intentionen at bruge tekster, lyde, dufte og billeder til at skabe en indlevelse i litteraturen for borgere med svækkede kognitive færdigheder såsom demens eller alzheimers. Dette projekt har modtaget det største beløb på 473.000 kroner.

Projektet "Fakta i fokus - bag om fiktionen" har formålet at skabe synergi mellem læserens faktuelle viden og fantasi, men også at skabe nysgerrighed for det faglitterære. Projektet har fået næstmest støtte med 382.000 kroner.

De to resterende projekter "Imagine - digital læsning med storytelling som løftestang" og "b-sport - bogstafet og læselyst i kombi-biblioteket" har modtaget henholdsvis 235.000 kroner og 68.500 kroner.

I en pressemeddelelse roser kulturminister Mette Bock (LA) landets biblioteker for deres rolle som kulturinstitutioner.

- Projekterne, der får støtte i år, viser tydeligt, at bibliotekerne har fingeren på pulsen, når det gælder den enkelte borgers ønsker, men også det samfundsmæssige behov, mener hun.

De fire Odense-projekter ventes at blive gjort til virkelighed i løbet af i år.

Biblioteker får millionstøtte til fire nye projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce