Betsen er tilbage

Den udmagrede Betsen med synlige ribben og spids rygsøjle. Dårligt passet pelslag og med synlige, åbne sår. Sådan så Betsen ud, før den kom på Nyt Hesteliv. Privatfoto

Betsen er tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Væddeløbshesten Betsen var døden nær, fordi en tidligere ejer ikke kunne brødføde den. Takket være Nyt Hesteliv lever den i dag i bedste velgående

For knap et halvt år siden stod væddeløbshesten Betsen udmagret, udpint og uden en lys fremtid i en stald i Rudkøbing omegn. Hestens tidligere ejer havde heldigvis holdt øje med den, og han tippede Nyt Hesteliv om situationen. Herefter blev ejeren af Betsen politianmeldt, og få dage efter stod Betsen i stalden hos Janne Junker, stifter af Nyt Hesteliv. Jeg troede ikke, at den ville klare det. Den var bare så tynd, så tynd, at chancen for at overleve var meget dårlige, fortæller Janne Junker.

De næste måneder måtte Janne Junker og hendes medarbejdere vogte over Betsen som et spædbarn. Den mindste fejl kunne koste den livet. Vi måtte fodre den seks-otte gange om dagen. Fordøjelsessystemet var fuldstændig ødelagt, og derfor måtte vi langsomt træne den op til at kunne optage føde igen, beretter Janne Junker.

Det har taget ca. tre-fire måneder at genoprette Betsens fysiske tilstand. På det mentale plan er der dog stadig lang vej, på trods af at man kan kontakte og røre ved hesten. Den har stadig traumer efter oplevelsen. I starten var det normalt, at den sparkede ud efter os, simpelthen fordi den manglede tillid til mennesker. Den vil ikke engang være sammen med andre heste. Når vi lukkede hestene ud, stod den alene ovre i et hjørne, fortæller stifteren af Nyt Hesteliv.

Og netop et nyt liv er, hvad Betsen har fået i dag. Janne Junker er imponeret over hestens styrke, der har gjort den til en glad og rask hest igen.

Det betyder jo alt for mig, at se en hest som Betsen udvikle sig sådan. Det er det vigtigste for mig og os andre i Nyt Hesteliv.

Åbent hus

Nyt Hesteliv holder i dag åbent hus med rundvisning på gården. Foredrag om vanrøgtede heste. Ponyhygge for børnene og mulighed for at se, hvordan det er gået den vanrøgtede væddeløbshest Betsen. Janne Junker har i øvrigt 70 heste på sin gård.

Betsen er tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce