Betjente vil have kniv og tang

Langt de fleste betjente på politigården i Odense har et såkaldt mulitværktøj. De håber, at Rigspolitiet beslutter sig for, at værktøjet skal udleveres som en del af uniformen.
Foto: MAGNESIUM

Betjente vil have kniv og tang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigspolitiet overvejer, om betjente skal have et nyt redskab i bæltet. Odensebetjente håber på et ja

ODENSE: Den har dåseåbner, kniv, tænger, skruetrækkere og saks. Og det er smarte ting at have ved hånden, når man er politibetjent, mener Jens Trads fra Fyns Politi. Han er glad for sit såkaldte multiværktøj.

- Jeg har brugt det flere gange, når jeg skal skrue nummerplader af. Og da jeg var hundefører, brugte jeg nogle gange kniven til at skære liner over med, siger han.

Liv eller død

Politibilerne er udstyret med en værktøjskasse, men de er ikke lige veludrustede. Desuden kan betjentene komme i situationer, hvor det er vigtigt at handle hurtigt.

- Hvis en person er fastklemt i en bil i brand, kan det være et spørgsmål om liv eller død, om man har en kniv ved hånden. Så kan sikkerhedsselen hurtigt skæres over, siger Jens Trads.

- Eller hvis en person har forsøgt at hænge sig, kan man måske nå at skære ham ned i tide, siger politibetjenten, som dog ikke selv har oplevet at bruge værktøjet i så tilspidset en situation.
Fakta
- Alle i beredskabet render rundt med én. Og flere efterforskere har også en.

Spare julegavepenge

Knap syv ud af 10 betjente på politigården i Odense har anskaffet sig et multiværktøj. Det vurderer tillidsmand Steffen Daugaard.

- Alle i beredskabet render rundt med én. Og flere efterforskere har også en, fortæller han. Tillidsmanden er glad for, at Rigspolitiet nu overvejer at udlevere multiværktøjet til betjentene.

- Kollegaerne skal jo købe det selv eller få det i julegave. Men det er simpelthen nødvendigt at have. Man bruger det til alt muligt. Redde menneskeliv, komme frem og klippe ting over, siger Steffen Daugaard og tilføjer:

- Vi vil have det udleveret, så det er en del af vores uniformering ligesom spray, stav, håndjern og pistol. Og det er vi i dialog med Rigspolitiet om nu.

Betjente vil have kniv og tang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce