Betjente skulle køres ned

Her ved det bøjede cykelstativ foran Studenterhuset i Munkemøllestræde endte en bytur for en 23-årig mand, der natten til lørdag gik amok over for politiet - først verbalt, siden koporligt og til sidst med sin bil
Foto: Kim Rune

Betjente skulle køres ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DRAMA: Politiet måtte affyre varselsskud for at stoppe 23-årig amok-bilist

CENTRUM: To betjente måtte springe for livet flere gange, da en stærkt ophidset 23-årig mand natten til i går forsøgte at køre dem ned med sin bil i Munkemøllestræde.

Den 23-årige mand blev først pacificeret, da den ene betjent affyrede et varselsskud op i luften, hvorefter den 23-årige mistede herredømmet over bilen og kørte ind i Studenterhusets facade.

Han flygtede over på Klosterbakkens parkeringsplads, hvor han blev pågrebet og lagt i håndjern af et opbud af urobetjente og almindelige betjente.

Forud for dødskørslen var gået en aften med diskoteksbesøg og sprut sammen med et par kammerater, forklarede den 23-årige mand under gårsdagens grundlovsforhør.

Han blev sigtet for at have truet betjentene og for at have haft til hensigt at køre to betjente ned. Det nægtede den 23-årige, men erkendte at have truet med at "pande" og "nakke" betjentene.

Tog på Code

Fredag aften mødtes den 23-årige med to af sine venner, og sammen tog de på diskotek Code over midnat. De kørte til diskoteket på Klingenberg i den 23-åriges bil, en hvid Opel Corsa.

Han forklarede over for dommeren, at han havde røget lidt hash i løbet af dagen, men at han ikke var påvirket, da de kørte ind til diskoteket og parkerede bilen i Munkemøllestræde.

De festede på diskoteket det meste af natten og fik en del tequila. Den 23-årige forklarede, at han fik mellem fire og syv genstande, mens andre vidner over for politiet har forklaret, at vennerne drak omkring 15 genstande hver. En læge har efterfølgende beskrevet hans tilstand som "moderat beruset", men en kommende undersøgelse skal fastslå promillen og om den 23-årige var påvirket af stoffer.

Ved 4.30-tiden i går morges besluttede den 23-årige og hans kammerater at forlade diskoteket.

Nægter bilindbrud

Den 23-årige forklarede, at han hørte en bilalarm gå i gang i det samme, han og kammeraterne kom ud fra Code.

De bliver antastet af ejeren af bilen, en mørk Peugeot, der også holdt parkeret i Munkemøllestræde. Ejeren og nogle af hans kammerater beskyldte den 23-årige og hans venner for at have smadret sideruden i Peugeot'en, og situationen udviklede sig til skubben og råben, indtil en politipatrulje dukkede op.

Politiet lagde sig imellem de to parter, men den 23-årige følte sig uretfærdigt behandlet og hidsede sig op. Da betjentene lagde hånd på ham, hidsede han sig endnu mere op og sagde til betjenten, at han skulle "fjerne fingrene, ellers pander jeg dig en".

Betjentene væltede den 23-årige om på jorden for at lægge ham i førergreb og håndjern. Men hans venner kom ham til undsætning, så den ene betjent måtte trække staven, for at afværge et angreb. I mellemtiden kom den 23-årige fri og løb over til sin bil. Den ene betjent har under afhøringen forklaret, at han hørte den 23-årige råbe noget i retning af: "Nu kører jeg kraftedme de pansersvin ned!"

Affyrer varselsskud

Herefter begynder det for alvor at gå galt, har flere vidner forklaret over for politiet. Vidnerne ser den hvide Corsa gasse op, lave hjulspind og forsøge at vædre betjentene flere gange.

Det nægtede den 23-årige. Han forklarede derimod, at han bare forsøgte at komme væk og få vennerne med i bilen.

Men begge betjente har forklaret, at de flere gange måtte springe til siden og støde fra med armene for at undgå blive kørt ned. De forsøgte uden held at flå bildøren op. Til sidst besluttede den ene betjent at affyre et varselsskud for at stoppe dødskørslen.

Den 23-årige hørte skuddet og troede, det var ham, der blev skudt efter og drønede i bil ned ad Munkemøllestræde - mod ensretningen. Han forsvandt ud af syne, men alle hørte braget, da den 23-årige kørte ind i Studenterhuset.

Den 23-årige blev foreløbig varetægtsfængslet indtil den 14. september, en afgørelse han straks kærede. Han fik også sit kørekort inddraget. Den 23-årige er tidligere straffet.

Betjente skulle køres ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce