Politikere skal gøre alvor af at droppe besparelser, hvis man ikke skal komme på kant med loven mener institutionsbestyrelser.

Selv om der nu lyder nye toner fra et byrådsflertal i Odense, der både vil sætte skatten op og droppe en stor del af de planlagte besparelser på børn og ungeområdet, lægger formændene for bestyrelserne i 115 institutioner i byen nu pres på politikerne i et åbent brev.

"Vi forældre kan ikke acceptere, at dagtilbuddene i Odense Kommune reduceres til ren opbevaring. Allerede nu er vi på grænsen til, om dagtilbuddene overhovedet lever op til kravene i dagtilbudsloven," skriver de i brevet, der også er sendt til blandt andet Fyens.dk.

Brevet slutter med denne opfordring:

"Byrådet har pligt til sikre, at indholdet og kvaliteten af dagtilbuddet lever op til loven. Derfor bør byrådet kraftigt overveje, om der virkelig er plads til yderligere besparelser på dette område uden at komme i karambolage med loven, almindelig anstændighed eller blot helt grundlæggende principper om langsigtet økonomisk planlægning. De planlagte besparelser bør fjernes helt allerede fra i år," skriver de.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune