Bestiger bjerg for ulykkesramte børn

Til dagligt arbejder Louise Hougaard Nitze som konstitueret Group QHSE Manager hos Carl Hansen og Søn. De seneste måneder har hun dog brugt mange timer i fitnesscentret Strong4life. Foto: Miriam Kjer

Bestiger bjerg for ulykkesramte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert eneste skridt tæller, når Louise Hougaard Nitze i næste uge skal forsøge at nå toppen af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Den 41-årige odenseaner har valgt at gøre sit personlige projekt til et støtteprojekt, der kommer andre til gode.

- The best way to cheer yourself up is to try to cheer somebody else up.

Det kan godt være, at citatet fra forfatteren Mark Twain er mere end 100 år gammelt, men ikke desto mindre beskriver det meget præcist, hvad velgørenhed handler om for Louise Hougaard Nitze.

Når hun i næste uge skifter flade fortove i Odense ud med et kuperet og udfordrende bjergterræn i Tanzania, er det nemlig både for egen vinding skyld, men også for at samle så mange penge som muligt ind til et velgørende formål.

- Jeg synes, det er vigtigt at hjælpe andre, hvis man kan. Det giver mig en god følelse inden i, hvis jeg kan gøre noget, som ikke kun kommer mig selv til gode, siger Louise Hougaard Nitze.

Støt projektet
Du kan støtte Louise Hougaard Nitze på to måder - enten ved at blive personlig højdemetersponsor eller ved at bidrage med et valgfrit beløb, som indbetales via MobilePay.Som højdemetersponsor kan du støtte med op til to kroner og ned til fem ører per højdemeter, Louise Hougaard Nitze gennemfører. Støtter du med fem ører per højdemeter svarer det til et beløb på 295 kroner, såfremt hun når toppen.

Hvis du vil støtte Louise med et valgfrit beløb, kan du sende pengene via MobilePay til nummeret 72585.

Alle de indsamlede penge går ubeskåret til Børneulykkesfonden.

Find Louise Hougaard Nitze på Facebook og få yderligere information.
Forside/henvisningsbillede. Foto: Miriam Kjer
Forside/henvisningsbillede. Foto: Miriam Kjer

Hjælper børn på OUH

Da den 41-årige odenseaner i august sidste år besluttede sig for, at hun ville udfordre sig selv med en 10 dage lang vandretur op ad Afrikas højeste bjerg, var det i første omgang for at motivere sig selv til at dyrke mere motion og komme i bedre form.

Hun havde gennem en lang periode trænet for lidt og spist for godt, og hun havde svært ved at finde lysten til at snøre de kondisko, der ellers tidligere var blevet flittigt brugt.

- Jeg havde brug for at sætte mig et mål, som krævede noget særligt af mig og som skubbede mig ud af min komfortzone. Jeg ledte et halvt års tid efter noget, som kunne motivere mig, og da min søster postede noget på sin Facebook-side om at bestige Kilimanjaro, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var det, jeg skulle. Så jeg tilmeldte mig, og vi er nu en gruppe på 14 personer, som skal afsted, fortæller Louise Hougaard Nitze.

Som en ekstra motivation for at klare bjergets 5.895 højdemeter og nå toppen, valgte hun og mange af de øvrige på holdet efterfølgende at lave et samarbejde med velgørenhedsprojektet Climb for Charity, som støtter Børneulykkesfonden og helt specifikt projektet Legeheltene.

De penge Louise Hougaard Nitze samler ind går derfor til børn, som er indlagt på et hospital i Danmark. Herunder H. C. Andersen Børnehospital på OUH.

- Legeheltene fokuserer på at styrke indlagte børns motorik og sociale kompetencer gennem leg og bevægelse, og det er et projekt, som giver rigtig god mening at støtte. Hvis jeg med en lille indsats kan gøre noget, som kan hjælpe dem, gør jeg det rigtig gerne, understreger Louise Hougaard Nitze.

Mere om Legeheltene
Legeheltene arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.Projektet blev pilottestet på H. C. Andersen Børnehospital i Odense i 2016 og blev lanceret i 2017.

Der er i øjeblikket fem Legehelte ansat, som alle har en uddannelse inden for motorik, bevægelse eller idræt.

Det er Børneulykkesfonden, der står bag projektet, og der fundraises dermed til Legeheltene via fondens aktiviteter.

Børneulykkesfonden er en nonprofit organisation, som arbejder for at forebygge børneulykker i Danmark

Svært at finde sponsorer

Hendes indsats er dog ikke så lille, som hun gerne vil gøre den til. Faktisk har hun det seneste halve år investeret rigtig meget i den gode sags tjeneste.

- Jeg kunne hurtigt se, at jeg havde bruge for hjælp til at komme i form, og jeg kontaktede derfor Strong4life. At klatre til toppen af Kilimanjaro kræver en god fysik. Man kommer igennem flere klimazoner og skal vandre igennem alt fra regnskov til gletsjere. Når man begynder ligger temperaturen på omkring 30 grader, mens den på toppen kan komme ned på minus 25 grader. Og jo højere op, man kommer, jo mere iltfattig bliver luften. Så det er ikke noget, man bare lige gør, fortæller Louise Hougaard Nitze, som udover at træne også har brugt megen energi på at finde sponsorer til turen.

- Det har faktisk været sværere at samle penge ind, end jeg forestillede mig. Jeg har en drøm om at nå 10.000 kroner, og det kan blive svært at nå, har jeg fundet ud af. Men jeg håber selvfølgelig, at det lykkes, siger hun. Louise Hougaard Nitze rejser til Tanzania den 23. februar. Hvis du har lyst til at støtte hendes indsamling til ulykkesramte børn, kan du finde yderligere information i faktaboksen her på siden.

Bestiger bjerg for ulykkesramte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce