Bendtsen dropper EU-møde i Odense

Foto: © Jørgen Hansen

Bendtsen dropper EU-møde i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den konservative spidskandidat har takket nej til at deltage i et stort debatmøde i sin egen hjemby, hvor Brandts bliver til EU-torv

Odense: Når Amfiscenen foran Brandts på lørdag vil være omdannet til et europæisk torv, hvor EP-spidskandidater skal debattere, bliver det uden Odenses egen Bendt Bendtsen.

Den konservative spidskandidat har sammen med Venstres Jens Rohde som de eneste af de store partiers spidskandidater droppet det stort anlagte valgmøde, som Europabevægelsen på Fyn, Odense Centralbibliotek og Europa-Kommissionen står bag.

- Det bedste ville selvfølgelig have været, hvis Bendt Bendtsen havde deltaget, siger Rasmus S. Larsen, der er formand for Europabevægelsen på Fyn. Hans invitation til Bendtsen om at deltage lå indtil i går forrest på foreningens hjemmeside, men blev siden fjernet.

Bendt Bendtsen skal ikke tale andre steder på lørdag den 9. maj, som siden 1985 har været markeret som selve den dag, hvor Den Europæiske Union fejrer sig selv.

En talsmand for det konservative folkeparti oplyser, at Bendtsen har et privat arrangement lørdag, og at det er årsagen til, at han har takket nej til Europadagen i Odense. Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Bendtsen selv.

Men Iversen optræder

Bendtsen skulle have duelleret med blandt andre Dan Jørgensen (S), Morten Messerschmidt (DF, Margrethe Auken (SF) og Sofie Carsten Nielsen (Rad.), som alle er spidskandidater for deres partier til Europa-Parlamentet.

De fire er frontfigurer i en paneldebat, mens de konservative sender deres nummer to til Europaparlamentsvalget, den sjællandske godsejer Christian Wedell-Neergaard og ikke Bendtsen fra Allesø.

Bendtsens foreløbigt eneste optræden på Fyn bliver ifølge hans egen kalender på den konservative hjemmeside et vælgermøde på Fyens Stiftstidende den 14. maj og et i Kerteminde den 19. maj.

Selv uden Bendt Bendtsen bliver der dog noget lokalt over Odenses Europadag på lørdag: Den lokale kunstner, Torben Iversen, vil iført H.C. Andersen-tøj bryde ind i politikernes talerrække, der begynder kl. 13.00.

- Vi håber, at mange odenseanere vil kikke forbi, siger Tom Meisner Petersen fra Odense Centralbibliotek. Han lokker også med de stande, som alle partierne vil stille op med oplysningsmateriale foran Brandts Klædefabrik på lørdag.

Bendtsen dropper EU-møde i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce