Belafonte ny HCA-ambassadør


Belafonte ny HCA-ambassadør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDNÆVNELSE: Vigtigt for at få fat i amerikanerne, mener Seeberg
ODENSE: Fejringen af H.C. Andersens fødselsdag næste år har fået endnu en prominent personlighed i korpset af HCA-ambassadører.

Det er den amerikanske sanger, skuespiller og producer Harry Belafonte.

Belafonte vil blive udnævnt af kulturminister Brian Mikkelsen ved en ceremoni i Tivoli næste fredag.

- Man kan næppe finde en personlighed, der passer bedre ind i den sammenhæng, siger generalsekretær for HCA 2005, Lars Seeberg.

Han peger på, at Belafonte ud over at være en stor kunstner også har brugt sin berømmelse på at fremme en række politiske og sociale initiativer.

Kæmper for børn

Således er Harry Belafonte UNICEF Goodwill Ambassador. Han har i den forbindelse fungeret som iværksætter for flere toneangivende samlinger og konferencer for alverdens statsledere med det formål at forbedre vilkårene for især børn i udviklingslandene.

- Det falder utrolig godt i tråd med H.C. Andersen-fejringen og ikke mindst den HCA-abc-fond, der er oprettet for at bekæmpe analfabetisme i verden, siger Lars Seeberg.

Han glæder sig også over at få Harry Belfafonte som ambassadør, fordi han kan være en væsentlig nøgle til at få udbredt fejringen af digterens fødselsdag til USA.

Svært i USA

- Især i USA har vi brug for at læne os op af allerede anerkendte personligheder. Der sker en masse hele tiden, og derfor har vi brug for stærke og kendte ambassadører, hvis vi skal trænge igennem. Også i den sammenhæng er Harry Belafonte god - hans karriere gennem 60 år gør ham kendt af amerikanere i alle generationer, siger Lars Seeberg.

Harry Belafonte har i forvejen nære relationer til Danmark. Hans svigerdatter, Marlene, er nemlig dansk.

HCA-ambassadørerne skal gennem deres virke udbrede kendskabet til H.C. Andersen frem til fejringen af ham næste år.

I alt er 45 ambassadører blevet udnævnt i en række forskellige lande. Blandt dem er Susan Sarandon, Paolo Maldini, Pelé, Cathy Freeman og Gilberto Gil.

Alle ambassadørerne kommer til Odense i forbindelse med festlighederne næste år.

Belafonte ny HCA-ambassadør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce