Begik kassedyk: Truede betjente med brugt kanyle under anholdelse


Begik kassedyk: Truede betjente med brugt kanyle under anholdelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ved at gå helt galt, da en 45-årig mand fra Odense fik håndjernene af i sin lejlighed i Odense lørdag eftermiddag.

Et kassedyk udviklede sig til trusler mod betjente, der ville være venlige mod gerningsmanden, da han blev anholdt.

Sagen begynder lørdag klokken 14.07, da en mand indfinder ind i Brugsen i Skt. Jørgens Gade i Odense og går hen til en ekspedient og truer hende til at åbne kassen. Han stikker hånden ned, tager sedlerne og forsvinder fra stedet med cirka 1700 kroner.

Politiet bliver tilkaldt, og da ordensmagten ser billederne fra overvågningskameraerne, bliver manden genkendt. Ifølge vagtchef Hans Jørgen Larsen er han en 45-årig narkomanlignende type fra Odense.

Han bliver eftersøgt i området, men i første omgang lykkedes det ikke at pågribe ham.

Det sker først, da en politibetjent, som har været med i eftersøgningen, er på vej hjem fra arbejde. Han ser manden gå på jernbanebroen på Middelfartvej i Bolbro, og betjenten kontakter sine kolleger, som er på vej hen til den mistænktes bopæl på Stadionvej ikke langt derfra.

Manden bliver uden dramatik anholdt på gaden og beder om at komme op i sin lejlighed for at hente personlige ejendele.

- Oppe i lejligheden tager de håndjernene af ham, og lige pludselig står han med en brugt kanyle i hånden og truer kollegerne med den. Den ene betjent er meget resolut. Han trækker staven og klapper ham en over hånden, og samtidig får den anden kollega fat i ham, og med den fornødne magt får de ham lagt ned, og så får han håndjernene på igen, siger Hans Jørgen Larsen.

Oppe i lejligheden tager de håndjernene af ham, og lige pludselig står han med en brugt kanyle i hånden og truer kollegerne med den.
Hans Jørgen Larsen, vagtchef

Flere sigtelser

Ud over kassedykket bliver han sigtet for vold og trusler mod betjentene, samt for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og våbenloven, da politiet finder skunk, hash og en ulovlig kniv i lejligheden.

- Er det procedure, at en anholdt får lov til at komme hjem for at hente sine ting?

- Han bliver anholdt 500 meter sin lejlighed, så det er derfor. Havde han boet i Assens eller Middelfart, havde vi nok sagt nej. Men nogle gange, når folk bliver anholdt, har de måske ikke så meget tøj på, og hvis de frygter, at de bliver fremstillet og fængslet, vil de gerne havde nogle ting med. Og hvis vi ikke synes, det er et problem, giver vi lov til det. Her udviklede det sig bare i en kedelig retning, svarer Hans Jørgen Larsen.

Den 45-årige blev løsladt efter afhøring, da det blev vurderet, at han ikke ville blive varetægtsfængslet.

Begik kassedyk: Truede betjente med brugt kanyle under anholdelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce