En af Daniel Buttrup Larsens bedste venner holdt tale til begravelsen i Thomas Kingos Kirke og lovede, at vennerne ville holde en fest for Daniel, der ikke nåede at fejre sin 18-års-fødselsdag.

Thomas Kingos Kirke i Odense var fyldt til sidste plads, da Daniel Buttrup Larsen blev begravet lørdag.

Over 400 mennesker fik udleveret et hæfte, hvorfra de blandt andet sang salmerne "Du, som har tændt milllioner af stjerner" og "Vær du mig nær", og Steen Steensen Blicher-sangen "Hulde engel, du min barndomsven."

Sognepræst Eva Tøjner Gøtke holdt en prædiken, der havde fokus på at finde meningen i det meningsløse.

- Daniel ville have glædet sig over den hjertevarme og det sammenhold, som har præget den seneste uge, hvor folk er kommet og gået fra hjemmet, hvor de har krammet og grædt; leet og fortalt historier om Daniel; skrevet sms'er og varme breve, sagde Eva Tøjner Gøtke og fortsatte:

- Det har været en stille uge, hvor hver morgen har været endnu en stille og smuk morgen. Solen har fået mere og mere magt, og vi er alle blevet mindet om at se og mærke, hvor smukt livet kan være, men også hvor grusomt og skræmmende livet kan være, når vi bliver mindet om, hvor lidt der skal til, før det går galt, sagde hun.

Havde glædet sig til sin 18 års fødselsdag

En af Daniel Buttrup Larsens bedste venner og tidligere klassekammerater fra Henriette Hørlücks Skole tog som noget af det sidste ordet og holdt en tale, hvor han blandt andet fortalte, hvordan Daniel havde holdt tale for ham ved hans 18-års-fødselsdag.

Han fortalte, hvor meget Daniel havde glædet sig til sin egen 18-års-fødselsdag og lovede slutteligt, at vennerne ville mødes og holde en fest for ham ved en senere lejlighed.

Efter vennens tale kørte en del af de mange hundrede mennesker videre til selve begravelsen på Assistens Kirkegård, mens andre tog direkte videre til Sct. Knuds Gymnasium, der i løbet af eftermiddagen lægger lokaler til et mindesamvær, hvor Daniel Buttrup Larsens familie, venner og bekendte kan dele deres minder.

Læs mere i Fyens Stiftstidende søndag eller på Mitfyn.dk senere lørdag.

 • Nyeng_Jonas_Ancher_(2015)_008

  Af:

  Når jeg er på arbejde, skriver jeg både langt og kort om menneskers meninger og liv og om magtmisbrug og udfordringerne i det samfund, vi alle er en del af. Når jeg ikke er på arbejde, lever jeg mit liv i Strib på Vestfyn med min kone og vores to børn. Hvis du har en historie, er du velkommen til at kontakte mig pr. mail eller telefon.

 • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

  Af:

  Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.

 • Af:

Mere om emnet

Se alle
5
Redegørelse om togulykke: 17-årig blev dræbt, da han forsøgte at krydse spor

Redegørelse om togulykke: 17-årig blev dræbt, da han forsøgte at krydse spor

Kirken var fyldt: Stor tilstrømning til Daniels begravelse

Kirken var fyldt: Stor tilstrømning til Daniels begravelse

1
Banedanmark efter ulykke: Er der noget, vi har overset?

Banedanmark efter ulykke: Er der noget, vi har overset?