Bedst til at dyrke kartofler

DM i kartoffeldyrkning. Vinderen blev 21-årige Ramona Kreutzer fra Otteerup, i baggrunden oldermanden i Dansk Kartoffelråd, Carsten Abild, og direktøren for Kold College i Odense, Hans Skjerning.
Foto: Kim Rune

Bedst til at dyrke kartofler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21-årig rumænsk kvinde dækkede frilandskartofler til med dyner
I aften står kartoflerne på bordet hos Dronning Margrethe

Odense: 2876 gram nye, friskopgravede kartofler, dyrket på friland.

Det skulle der til for at hive danmarksmesterskabet i kartoffeldyrkning, da Dansk Kartoffelråd for 11. gang i dag kårede landets bedste - eller rettere hurtigste - kartoffelavler.

I tre måneder har avlerne nuslet og puslet om deres kartofler, og i løbet af dagen blev der gravet udvalgte kartoffelplanter op fem steder i det fynske område.

Flest pr. plante blev der registreret hos den 21-årige rumænske kvinde Ramona Kreutze fra Otterup.

Den spinkle kvinde, der kom til Danmark for to år siden, fortalte ved præmieoverrækkelsen på Kold College på Landbrugsvej i Odense, at hun blandt andet har dækket de sarte kartoffelplanter til med dyner, når det har været koldt om natten.

Romona Kreutze slog blandt andre en tidligere danmarksmester, Inge Nielsen, fra Særslev, mens en af de garvede deltagere, Regner Madsen fra Helnæs, måtte nøjes med en fjerdeplads med "kun" 1272 gram kartofler.

Vinderkartoflerne bliver i løbet af eftermiddagen fragten til Fredensborg til kongehuset, hvor de kommer på bordet til aftensmaden hos Dronning Margrethe.

Læs mere i morgen i Fyens Stiftstidende.

Bedst til at dyrke kartofler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce