Beboere om Vollsmoseplan: - Det er børnene, vi skal have fokus på


Beboere om Vollsmoseplan: - Det er børnene, vi skal have fokus på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag præsenterede politikerne "Den sidste Vollsmoseplan", der blandt andet går ud på at få flere i arbejde, fjerne 1000 almene familieboliger og løfte det faglige niveau hos børnene. Vi har spurgt fem beboere i Vollsmose, hvad de tænker om forslagene.

Abbas Artemenis
Foto: Vibeke Toft-Nielsen

- Jeg synes, det er en rigtig god idé at sprede beboerne fra Bøgeparken til andre dele af Odense, hvis det er det, der er hensigten. Problemet i Vollmose er, at grupperne samler sig efter etnicitet. Somalierne hænger ud sammen, tyrkerne, irakerne og så videre. Vi har brug for at blive spredt rundt imellem hinanden, og vi har brug for flere etniske danskere herude. Men så skal vi også have hjælp til at komme andre steder hen. Lige nu er det for nemt at bosætte sig i Vollsmose og alt for svært at få lejligheder andre steder i Odense.

- Det er først og fremmest børnene, vi skal have fat i. De skal gå i dansk folkeskole, de skal lære dansk og forældrene skal holde øje med dem. Der er alt for mange af de unge, som render rundt i dyrt mærketøj og kører i dyre biler, men der er ingen, der stiller spørgsmålstegn ved, hvor de får pengene fra. Det dur ikke med den berøringsangst. Og her skal både politiet og kommunen mere ind i kampen.

- Jeg har selv været en ballademager, og jeg vil gøre alt for, at mine børn ikke skal ende sådan.

Kirsten Hansen
Foto: Vibeke Toft-Nielsen

- Jeg tror faktisk ikke rigtig på den her plan. Vi har hørt om de her forslag masser af gange, uden at der er sket noget. Det er jo for eksempel ikke første gang, de snakker om at rive boliger ned. Men hvis det skulle ske, så gør det mig ikke noget. Så håber jeg bare, at de finder en ældrevenlig bolig til mig.

- Jeg er generelt rigtig glad for at bo i Vollsmose, men man kan jo godt se, at der er mange, der ikke har noget arbejde. Og det kunne da være godt, hvis det kunne ændre sig.

Yasmin Mostapha
Foto: Vibeke Toft-Nielsen

- Jeg synes som udgangspunkt, at det er en rigtig god idé, at man vil gøre noget i Vollsmose. Jeg er glad for initiativerne omkring børnene, for det er der, man skal tage fat. De skal have nogle gode rollemodeller, de skal have velfungerende lektiecaféer og voksne, der stiller nogle faglige krav. Og de skal have nogle alternativer til den kriminalitet, som de skaber et fællesskab omkring.

- Jeg tror ikke på forslaget om at rive boliger ned i Bøgeparken. For det første flytter det bare problemerne et andet sted hen, så er det faktisk bedre at udvise dem fra landet. Og for det andet er problemet ikke beboerne, det er stedet, og kriminelle fra hele Odense mødes herude. Det er måske kun to procent af dem, der laver kriminalitet i Bøgeparken, som rent faktisk bor i Vollsmose. Og jeg tror ikke på, at man kan tiltrække andre type mennesker til at bo herude, så længe Vollsmose har så dårligt et ry. Medierne har også et ansvar for at fokusere mere på alle de gode ting, der sker herude.

Henrik Slettemose
Foto: Vibeke Toft-Nielsen

- De kan proppe den plan op et sted, hvor solen ikke skinner, og det må du godt citere mig for. Hvad skal de pille ved de boliger for? Det er ren ressourcespild, og det koster masser af penge, hver gang de laver de her planer.

- Jeg synes, Vollsmose er et dejligt sted at bo, her er helt stille og roligt, og vi har en fantastisk natur. Ja, der er mange herude, der ikke har et arbejde, det har jeg heller ikke selv, men det hjælper ikke at presse folk. Man får mere ud af at lade dem være i fred.

Bilal Zabalawe
Foto: Vibeke Toft-Nielsen

- Jeg er absolut tilhænger af den nye plan, og jeg synes, det er godt, at man forsøger at gøre Vollsmose til en bedre og mere attraktiv bydel. Jeg synes, der er sket meget i Vollsmose de seneste år, blandt andet fordi Black Army ikke huserer mere. Jeg har boet her i syv år, og jeg har aldrig følt mig utryg. Mit indtryk er, at meget af kriminaliteten herude er grupper, der slås indbyrdes.

- Når det er sagt, så måtte der gerne ske noget med boligområderne, og vi har brug for nogle gode legepladsområder, der ikke er slidte og ulækre.

- Jeg kan godt være i tvivl om, hvorvidt planerne bliver ført ud i livet. De har haft mange planer tidligere, der ikke er blevet til noget.

Beboere om Vollsmoseplan: - Det er børnene, vi skal have fokus på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce