Beboere i Korsløkken vinder årets SSP-pris

Glade beboere i Korsløkken efter at have modtaget SSP Prisen 2018, der blev overrakt af rådmand Susanne Crawley Larsen.

Beboere i Korsløkken vinder årets SSP-pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere tiltag har gjort det mere trygt at bo og færdes i Korsløkkeparken. Det er blevet belønnet med en pris.

Det er blevet mere trygt at færdes i Korsløkkeparken eller bare Korsløkken. En af forklaringerne på det er en række initiativer, der er kommet fra beboerne selv, og dem er der netop blevet sat pris på.

Det er SSP Odense (samarbejdet mellem skole, socialforvaltning og politi), der på det just overståede årsmøde for femte gang siden 2014 uddelte den årlige SSP-pris.

Korsløkken har siden 2015 haft fokus på at øge trygheden i området samt at forebygge det, der forårsager utryghed. Udfordringerne har blandt andet været hærværk, hashrygning i kældre, hasarderet scooterkørsel, provokerende og chikanerende adfærd blandt unge og manglende anmeldelser til politiet.

Tryghedsmøder

For at skabe øget tryghed har beboerne samarbejdet med flere forskellige professionelle aktører som SSP, BoligSocialt Hus/Korsløkken, afdelingsbestyrelserne i boligforeningen, områdets skoler, politiet samt trygheds- og gadeplansmedarbejdere fra CFU (Center for Familier og Unge).

De kriminalpræventive aktiviteter har blandt andet bestået af "tryghedsmøder" og "tryghedsvandringer" i området. Beboerne har holdt fast i vandringerne, som i dag foregår fast hver torsdag.

I indstillingen af beboerne til årets pris hedder det: "Alfa og omega er beboeres vilje til at ændre stemningsbilledet i Korsløkken - og den er stor. Der er enkelte, der ikke kan opføre sig ordentligt - og det skaber utryghed. Men det er en meget lav procentdel. Langt størstedelen af beboerne udviser klippefast vilje til at gøre Korsløkken til et trygt område uden kriminalitet, hærværk og illegale rusmidler. Det engagement i den lange, seje kriminalpræventive proces vil vi gerne anerkende og give størst tænkelig ros".

Beboere i Korsløkken vinder årets SSP-pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce