En bredere og mindre stejl trappe gør det nemmere at komme fra Frederiksbroen til Åstien.

- Er I ved at bryde trappen ned igen? Sådan lød det forleden lettere forfærdet fra en forbipasserende ved Frederiksbroen. Men Allan Lindblad og Kurt Krogshave fra bygge- og entreprenørvirksomheden Jorton kunne berolige med, at de blot ved at lægge sidste hånd på færdiggørelsen af den nye trappe til Åstien.

Beboerne i området har længe ønsket en trappe, som er bredere og mindre stejl end den gamle. Med områdefornyelsen på Østerbro blev det muligt at finde midler, og trappen står nu færdig efter Jortons arbejde og samarbejdsvillige beboere.

- Den nye trappe giver bedre mulighed for at opleve den smukke, gamle støbejernsbro og gør, at området opleves mere trygt og attraktivt. Og der er nu plads til, at man kan standse op ved broen og nyde udsigten, siger projektleder Lene Skouw, Odense Kommune.

Begrænset arbejdsplads

Projektet er blevet gennemført af Jorton, hvis medarbejdere, Allan Lindblad og Kurt Krogshave, har skullet sno sig på meget begrænset plads.

- Det er gået kanon godt. Vi blev gode venner med naboerne fra begyndelsen, og der har ikke været noget brok undervejs. Vi har hjulpet dem med at slæbe deres skraldespande op og ned og givet plads til de forbipasserende, siger Kurt Krogshave.

Naboer og forbipasserende har taget godt imod projektet og har fået det lettere med at komme op og ned ad trappen med cykler og barnevogne. Og når vejret bliver bedre, vil har beboerne i naboejendommen sætte et cafébord op på den nye repos oven for trappen.

- Det er første gang, vi har prøvet at lave sådan en trappe, så det har været noget helt særligt. Undervejs har vi måttet søge lidt hjælp hos en af vores pensionerede kolleger, siger Kurt Krogshave.

De to Jorton-medarbejdere fik også en helt særlig viden om svin og messingskinner undervejs i projektet. Det viste sig nemlig, at de messingskinner, som skulle bruges i konstruktionen, fik det helt rette oxyderede look, hvis de havde ligget i en svinestald i otte dage.

- Der lugtede af svin det første stykke tid, men lugten forsvandt heldigvis hurtigt, siger Allan Lindblad.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.