Battery Store: Strømlinet service er en lysende god idé

I år er det 18 år siden, Battery Store åbnede. Dermed er det den ældste specialforretning for batterier, Henrik Sørensen er i spidsen for. Foto: Klaus Knakkergaard

Battery Store: Strømlinet service er en lysende god idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan kan man drive en forretning, der specialiserer sig i batterier? Fordi der sælges mange af dem, lyder det indlysende svar

Lav lige en hurtig optælling: Hvor mange apparater har du i husholdningen, der bruger batterier?

Fjernbetjening x 2-3 stykker. Computer, telefon, røgalarm, cykellygter, og har du børn, så læg en bunke elektronisk legetøj oveni.

Med det samlede antal in mente har du svaret på spørgsmålet: hvordan kan man drive en fysisk specialbutik med batterier?

- Simpelthen fordi vi sælger mange batterier, siger butikschef Henrik Sørensen og griner af det logiske svar.

Dokumentationen, der bakker ham op, er det faktum, at Battery Store i år fejrer 18 års fødselsdag. For selv om en del af os formentlig køber batterierne, når vi står ved kassebåndet i supermarkedet, så er der stadig og måske endda i stigende grad en del af os, der henvender os hos i specialbutikker som Battery Store for at få præcis det skud energi, vi ønsker.

- Det er alle, der kommer. Vi har en stor erhvervsafdeling med kunder, der er afhængige af, at batterierne leverer en kontinuerlig energiudladning. Det vil sige, at det første batteri i pakken skal levere præcis det samme som batteri nummer 39, siger Henrik Sørensen og peger på pakker med 200, 500 og 1000 batterier.

Så mange batterier beder fru Hansen, som typisk er alias for kunden, der ofte søger rådgivning til sine indkøb af specialvarer, næppe om. Hun - eller han, hvis der er tale om hr. Hansen - kommer for at bede om netop rådgivningen.

- Og det kan være alle spørgsmål. Nogle skal have hjælp til at skifte et computerbatteri, fordi det for dem ikke bare er noget man lige gør, andre søger rådgivning om batterier, fordi de skal bruge til noget specifikt, siger Henrik Sørensen og stråler næsten lige så skarpt som væggen af led-pærer bag ham.

BatteryStore & More
Brandts Passage 30-32Batterier, belysning og sikkerhed i hjemmet.

Mandag-torsdag: 10-17.30

Fredag: 10-18

Lørdag: 10-15

Den gode service

For når han først kommer i gang med at tale om batterier og energiudladninger, er han på hjemmebane. Han tøver ikke med at kalde sig selv for nørd, hvilket dybest set også må være et minimumskrav for at drive en specialforretning.

- Der er jo kæmpe stor forskel på, hvordan batterier udgiver energien. Nogle batterier er lavet til at give en stor udladning, når du trykker på en knap, mens andre er skabt til at gøre det langsomt, fordi energien skal bruges over en længere periode. Hvis man ikke ved det, så kan man ofte stå med en frustration over, at batterierne hurtigt går døde - det er bare ikke tilfældet, siger Henrik Sørensen.

Og derfor kommer folk til ham og resten af holdet i Battery Store. Fordi de ved den slags, og fordi tilsyneladende også har en ret stor interesse i at dele den viden. Butikken er notorisk kendt for sin service, blandt andet dukkede navnet ofte op, da Ugeavisen Odenses læserne indstillede kandidater til "Bedste Service" ved Best of Odense 2017 - en pris, som Battery Store endte med at blive nomineret til.

- Vi er glade for og meget stolte af, at vores kunder synes, at vi giver en god service. Hvis jeg skal give et svar på, hvad det er, vi gør rigtigt, så tror jeg ganske enkelt, at det handler om, at vi elsker vores arbejde. Der er ikke det store hokus pokus i det, vi elsker bare, det vi gør, siger Henrik Sørensen.

Battery Store: Strømlinet service er en lysende god idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.