Bare brænd af!

Du behøver ikke at søge om tilladelse til sankthans-bålet.

Bare brænd af!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal du lave sankthans-bål på mandag, så behøver du ikke at bekymre dig om at søge tilladelse.

Hvis du planlægger en hyggelig sankthansaften med vennerne og et bål, så behøver du ikke at være nervøs, hvis du ikke har søgt tilladelse til det. For alle normale regler er sat ud af kraft netop sankthansaften.

Det fortæller beredskabsinspektør Torben Andreassen fra Odense Brandvæsen.

- Alt er tilladt på sankthansaften. For hvis alle folk skulle søge om tilladelse til at have bål, så ville vi drukne i ansøgninger, siger Torben Andreassen.

Strikse regler

Resten af året er der meget strikse regler for hvad man må. Der er totalt afbrændingsforbud i Odense. Undtagelsen er april og oktober, hvor det er tilladt at brænde haveaffald af. Men ellers skal man på forhånd have tilladelse til al anden afbrænding.

- Forestil dig hvor travlt vi ville have, hvis folk bare kunne brænde af. Så ville folk jo ringe til brandvæsenet, ligeså snart de så røg og så skulle vi afsted med udrykning. Det er derfor, man skal søge tilladelse, forklarer Torben Andreassen.

Men sankthansaften er der altså frit slag for alle bålentusiaster. Beredskabsinspektøren opfordrer dog til, at man sørger for at overholde nogle basale regler omkring bålet.

- Alle afstandskrav til stråtækte huse og skove skal overholdes. Undgå at bruge benzin til at tænde bålet og sørg for at fugle og andre dyr er væk fra bålet inden det tændes. Og så er det en god ide at kaste jord på gløderne når bålet er brændt ned, siger Torben Andreassen.

Bare brænd af!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce