Bander kæmper om magten i Odense

Ifølge kilder på internettet skulle medlemer af Black Ghost stå bag den nu lukkede hashkiosk Bahama Mama på Vesterbro.
Foto: John Fredy

Bander kæmper om magten i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HA-støtterne AK 81 og indvandrerbanden Black Ghosts kæmper om hashmarkedet.

ODENSE: De kunne ikke have valgt en bedre sag at spille med musklerne i, en stor gruppe unge indvandrere fra gruppen Black Ghost, der torsdag ville have fingrene i unge fra Hells Angels støttegruppen AK 81.

For manden, der sad på anklagebænken i straffesagen i byrettens 10. afdeling i Odense, er søn af en Hells Angels-rocker og selv medlem af AK 81.,

Takket være en stor politistyrke nåede de to grupper ikke i kløerne på hinanden, og hos politiet har man gennem flere måneder fulgt de to grupperinger tæt.

- Det svært at give en entydig forklaring på, hvorfor de rører sådan på sig lige nu, men der jo tale om en kamp om et eller andet, siger politiinspektør Kirsten Fischer, der er leder af Fyns Politis afdeling for efterforskning af organiseret kriminalitet.

AK 81 blev oprettet sidste sommer af Hells Angels, der officielt ville have en form for ungdomsklub, hvor unge uden penge til egen motorcykel kunne smage på klublivet, som den nu varetægtsfængslede talsmand for Hells Angels i Danmark, Jørn "Jønke" Nielsen, sagde.

Bodyguards

AK 81'erne har dog i flere tilfælde fungeret som vagtfolk og bodyguards for de fuldgyldige medlemmer af Hells Angels og hos politiet er der ingen tvivl om, at AK 81 også skal fungere som de aldrende rockeres forlængede næver på gaden.

Og når de unge i AK 81 siden januar har rørt kraftigt på sig, hænger det også sammen med at Hells Angels i Odense er i knæ.

- Dels er der jo en del af de fuldgyldige medlemmer der er ved at være gamle, og samtidig er en stor del jo sendt i fængsel med meget lange straffe for narkohandel. Så der er nogle stole ledige hos Hells Angels, som der er sikkert er mange af de unge der gerne vil udfylde. Og så kan det jo være en måde at vise sit værd på, siger Kirsten Fischer.

For de unge i Black Ghost er motivet formentlig at vise hvem der skal bestemme i byen.
Black Ghost
Black Ghost har eksisteret i Odense i et par måneder. Det er en gruppering, der tæller cirka 10 personer med indvandrerbaggrund.

Alle er godt kendt af politiet for forskellige former for kriminalitet.

Gruppen er oprettet som et modtræk til AK 81.

Medlemmerne går i sorte trøjer med et hvidt spøgelse på ryggen og påskriften Black Ghost.

De bruger flittigt nettet til at nedgøre deres modstandere i AK 81.

Magtkamp

- De er en meget autonom gruppe i deres adfærd, der aldrig vil få den samme hierakiske opbygning som man har det hos Hells Angels med en præsident osv. Derfor har de ikke noget at stræbe efter den vej, men der er ingen tvivl om at de er dannet som et modtræk til AK 81. Og når vi ved, at der er flere fra begge lejre, der er dømt for narkohandel og grov vold, så ligger det jo lige for at der kan være tale om en magtkamp i forhold til handel med eksempelvis hash, siger Kirsten Fischer.

Black Ghost er særdeles aktive på flere hjemmesider, hvor de via raptekster forsøger at pille pynten af AK 81'erne i byen.

Og via nettet tyder meget også på at folk med tilknytning til Black Ghost for eksempel har stået bag Bahama Mama-kiosken på Vesterbro, som for nylig blev lukket af politiet, fordi det eneste, der blev langet over disken, var hash.

Signaler til AK 81

Og politiet læser også med.

- Det er i hvert fald tydeligt at se, at Black Ghost i øjeblikket prøver at signalere, at AK 81 da bare kan komme an, siger Kirsten Fischer.

Hun frygter dog ikke at en egentlig bandekrig vil bryde ud.

- De kan sagtens have følt hinanden på tænderne, uden at vi ved af det. Men foreløbig har vi ingen grund til at tro, at det vil udvikle sig. Og almindelige mennesker skal i hvert fald ikke gå rundt og frygte Black Ghost eller AK 81, siger hun.

Ud over at holde øje med Black Ghost på gadeplan så holder politiet også et ekstra øje med, om gruppen begynder at få relationer til andre mere organiserede indvandrerbander.

Frygten hos politiet er, at den hårdkogte indvandrerbande Den Internationale Klub, der har markeret sig kraftigt i Aalborg, Esbjerg og København skulle dukke op i Odense.

Men det har endnu ikke været tilfældet.

Bander kæmper om magten i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce