Hvorfor ikke lave en brunsvigerdag? Det spørgsmål stillede DR P4 Fyn sig selv, og onsdag kunne brunsvigerglade fynboer så deltage i tre timer, der fejrede den velkendte klassiker.

Snasket. Knap så snasket. Med krymmel, marcipan eller flag. Der var alle former for brunsviger, da DR P4 Fyn onsdag fejrede brunsvigerens dag. Med kåring af de deltagenes bedste brunsviger, brunsviger-snak og brunsviger-sange handlede alt om det brune guld i de tre timer, arrangementet varede.

- På Fyn har man bare noget med den brunsviger. Den er en del af den fynske identitet. Derfor tænkte vi "hvorfor ikke lave brunsvigerens dag"? Og vi kan se, at det har ramt i hjertekulen. Mange har et forhold til brunsvigeren, så derfor rammer det så dybt, sagde Erik Nielsen, radiovært på P4 Fyn og en af mændene bag brunsvigerens dag. 

DR P4 Fyn har taget initiativ til at fejre brunsvigerens dag, og de har oplevet stor opbakning - ikke kun indenfor Fyn, men også udenfor øens grænser. Blandt andet har flere kendte som kokken Claus Meyer og politikeren Dan Jørgensen fået den fine titel som brunsvigerambassadører. Deres fornemmeste opgave har været at rejse ud i landet og verden og udbrede budskabet om den fynske brunsviger.

-Vi har virkelig oplevet god opbakning omkring den her dag. Folk går ind i det med ildhu. Vi er blevet kontaktet af det fynske bagerlaug, som har fortalt, at der vil være tilbud på brunsviger hos rigtig mange bagere. Og så er vi blevet kontaktet af et hav af mennesker, som vil være brunsvigerambassadører - blandt andet politikere og musikere, siger Erik Nielsen.

Udover kåringen af den bedste brunsviger havde de to bands Holmen Hustlers og Moses: "Andreas" skrevet to sange om brunsvigeren i dagens anledning.

Hør Holmen Hustlers sang, 'snask', om brunsvigeren her.

 

  • fyens.dk