Farverig bænk, som bliver fyldt op med fortællinger er skudt op i bybilledet i Odense

Odense: En stor og iøjnefaldende kunstinstallation i form af en mangefarvet bænk er dukket op ved Lagkagehuset i Stålstræde i Odense.

Bænken er en af de mange kreative indslag, der følger i kølvandet på bilernes exit fra Thomas B. Thriges Gade.

Bænken rummer i alt 76 vinduer, hvor forbipasserende inviteres til at skrive en lille historier. Enten anonymt eller med navn under.

De forhåbenlig mange fortællere skal tjene som inspiration for de tre fortællere, der sommeren igennem vil være i aktion ved bænken.

- Det vil være en blanding af historier om øjeblikke, der ændrede byen og historier om øjeblikke, der ændrede dem, der har opholdt sig her i Odense, siger initiativtager Maria Junghans.

Mandag mellem klokken 16 og 17 er det hende, der leverer fortællinger ved bænken. Også onsdag er Maria Junghans leveringsdygtig i fortællinger. Søndag er det Kari Brinch, der står for fortællingerne.

I august flytter bænken, dens vinduer og fortællinger til Hans Jensen Stræde ved restaurant Den Grimme Ælling. Igen er det Maria Junghans og Kari Brinch, der tre dage i august vil underholde med fortællinger.

Til september slutter bænken sin rundrejse med en placering på Sortebrødre Torv. Her vil det på tre forskellige dage være muligt at høre fortællinger fra Jens Peter Madsen og Maria Junghans.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.