Bådene klar til kronprinsparret


Bådene klar til kronprinsparret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CENTRUM: "H.C. Andersen" og "Riborg Voigt" er shinet op og parate til at tage imod Frederik og Mary - og sejle dem op af åen.

I morgen får de to både den sidste overhaling. De skal males hist og her og gøres rene efter weekendens jazz-ture.

Ved 12-tiden på onsdag kan byens æresgæster sige farvel og tak til museumsinspektør Ejner Askgaard efter rundvisningen i H.C. Andersens Hus.

Præcist klokken 12.10 sætter de sig til rette i den til festdagen lejede Rolls Royce, der kører dem via Sortebrødre Torv og Hans Mules Gade til Thomas B. Thriges Gade og Albani Torv og så en smule overraskende forbi bybusterminalen Klingenberg og Skt. Knuds Kirketræde, Mageløs og Vestergade videre ad Søndergade til Filosofgangen - og til Aafarten ved kunstudstillingsbygningen.

I Andersens univers

Turen fra eventyrhuset til Odense Å, som eventyrdigteren sejlede på under sit besøg i 1828, er programmeret til at tage seks minutter.

Kronprinsebilen følges af en bil med stiftamtmand Ninna Würtzen og hendes mand Hans Würtzen, borgmester Anker Boye og fru Lykke Boye, politimester Lars Rand Jensen og fru Gudrun Rand Jensen samt byens stadsdirektør Jørgen Clausen og fru Bente Clausen.

Disse honoratiores modtages ved landgangsbroen, behørigt pyntet med blomster, af økonomiudvalgets medlemmer med ægtefæller.

Røde løbere

De røde løbere viser vej til hovedbåden "H.C. Andersen", som kronprinsparret skal sejle med - sammen med deres følge, amtmanden, borgmesteren og stadsdirektøren.

Der serveres champagne, men om der bliver lejlighed til dybere samtale når, skipper Morten Skytte Olesen med kæresten Trine Laursen som reserveskipper sejler af sted udad åen, vil vise sig, da skibet også er ladet med musicerende jazzfolk.

I følgebåden bag ved sejler "Riborg Voigt" med Henrik Berg ved roret og med Max Petersen som reserveskipper med de byrådsmedlemmer, der vil være med.

Der er cirka 40 personer om bord i hver båd og "H.C. Andersen" skal præcist klokken 12.40 lægge til ved den midlertidige landgangsbro, ved Odense Zoos nye abehus med dødningehovedaber.

Ankomst zoo

Her modtages Mary og Frederik af zoo-direktør Henrik Lehmann Andersen, rådmand Jørgen Lund og resten af bestyrelsen for zoologisk have. Følgebåden lægger til ved den gamle landgangsbro.

Når direktør Lehmann Andersen bistået af zoolog Nina Collatz Christensen har vist det kongelige par rundt i haven ankommer det klokken 13.10 til det grønne område.

Her skal 300 gæster med Mary og Frederik i spidsen under afslappede former nyde en forfriskende picnic med alt, hvad dertil hører - mens ensemblet Con Sordino sørger for taffelmusikken.

Når der er spist, drukket og hygget kalder det officielle program - så skal parret køres videre. Næste punkt på dagsordenen er Vollsmose.

Bådene klar til kronprinsparret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce