Atleter overtager vejene: Lørdag bliver det svært at komme rundt i Odense

En stor del af Odense C og Odense M samt området ved havnen spærres af lørdag, når VM i multisport med blandt andet langdistancen i triatlon indtager byen. Foto: Simon Staun

Atleter overtager vejene: Lørdag bliver det svært at komme rundt i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VM i multisport byder lørdag ind til folkefest, men den store begivenhed betyder også, at trafikken påvirkes massivt i en stor del af Odense C, Odense M og i området omkring Odense Havn.

Der er dem, der elsker, når der sker noget, som sætter sit præg på Odense. Og så er der dem, der bare finder det irriterende med afspærrede gader og lange omkørsler.

De sidstnævnte må nok indstille sig på, at lørdag bliver en lidt hård dag at komme igennem.

For her afvikles de to sidste konkurrencer i VM i multisport, der den seneste uges tid har sat sit præg på både Odense, Middelfart og Svendborg. Og det kommer ikke til at gå stille for sig. Der bliver masser at opleve for de, der finder arrangementet interessant. Men der bliver også tale om massive trafikale gener, når cirka 1000 deltagere skal løbe, cykle og svømme rundt i Odense og nordpå op med Otterup. I Odense påvirkes både Odense C, Odense M og området omkring havnen. Og byen påvirkes hele dagen fra klokken syv om morgenen til klokken 20 om aftenen.

I sidste weekend affødte de trafikale gener en del rasende kommentarer, og i nogle tilfælde blev de frivillige ude langs ruterne overfuset og skældt ud. Jakob Staun, forretningschef i Sport Event Fyn, der har været med til at få arrangementet til Odense og Fyn, håber på større forståelse på lørdag.

- Det, nogle af vores frivillige oplevede sidste weekend, er faktisk ikke noget, vi ser generelt. Det er desværre lidt enestående for den her event, og vi ryster lidt på hovedet over, at voksne mennesker kan finde på at te sig sådan over for frivillige, der står og passer en tjans, siger han.

Tildelt Odense og Fyn i 2015
Sport Event Fyn, Sport Event Danmark og Dansk Triatlon Forbund gik sammen og bød for cirka fire år siden ind på at gøre de fynske kommuner Odense, Middelfart og Svendborg til værter for dette års VM i multisport.Værstskabet blev tildelt i maj 2015.

Cirka 3000 fra ind- og udland deltager.

Multisports-VM gik i gang 4. juli og de to sidste konkurrencer - langdistancetriatlon og Aquabike - afvikles lørdag.

Rejs ud af byen

Jakob Staun beklager de gener, VM-afviklingen giver for de borgere, der bliver ramt af trafikale udfordringer.

- Men man kan ikke både have storbyaspirationer og have et ønske om store events i byen, uden der følger nogle gener med, siger han.

Nogle af kritikerne, der følte sig negativt ramt af sidste weekends gener, har spurgt: Hvorfor skal det foregå inde i byen i stedet for ude på landet. Hvad er dit svar?

- Et af formålene med at tiltrække de her store events, som Sport Event Fyn er garant for på vegne af de otte fynske kommuner, er at skabe en genkendelighed og skabe place branding (promovering af stedet, red.) nationalt og i udlandet. Og det gør man altså ikke ved at placere eventen på Lars Tyndskids uden for byen. Det gør man ved at bringe byen og byens pladser og de ikoniske steder som Kongens Have og Slottet i spil. Det er det, kommunerne i Sport Event Fyn gerne vil, og det er den strategi, der er vedtaget.

Hvad kan folk, der bor i Odense og ikke interesserer sig for multisport, bruge den her begivenhed til - ud over at konstatere, at den gør det sværere at komme rundt?

- De kan måske ikke umiddelbart bruge den til noget. Men hvis de kan anskue det lidt i helikopterperspektiv, kan de måske se, at det bringer Odense og Fyn på verdenskortet. Vi har 3000 gæster fra hele verden, som rejser hjem med en fed oplevelse af at have været i Odense og på Fyn. Det er i det længere turismeperspektiv og på den lange bane, at vi mener, den her event rummer værdiskabelse for byen.

Oplev verdens sejeste atleter

Men VM-stævnet er ikke kun bøvl og besvær - det er også tænkt som en folkefest. Og især på lørdag, hvor blandt andet kongedisciplinen langdistance-triatlon finder sted, bliver der masser af opleve. De 730 deltagere skal først svømme tre kilometer i Odense Havn og kanalen, herefter cykle 120 kilometer med start og slut i Odense, inden de slutter af med 30 kilometer løb på en rute, der fører gennem bymidten.

- Det er nogle af verdens sejeste atleter, der løber rundt i gaderne i øjeblikket, og det kan inspirere mange, hvis man er lidt åben for det, siger Jakob Staun.

Han fortæller, at da multisports-VM rykkede til Svendborg i tirsdags, var rigtig mange lokale samlet på havnen for at se med.

- Det har vi indtil videre ikke oplevet på helt samme måde i Odense, hvor det også har været spredt mere ud, end det var i Svendborg. Men vi håber, at mange mennesker lørdag, hvor den lange triatlon afslutter festivalen, kommer ned på havnen og ud på gaderne for at heppe.

Afspærrede områder lørdag 14. juli

kilde: Odense Kommune

Atleter overtager vejene: Lørdag bliver det svært at komme rundt i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce