Mad og oplevelses-festivalen Asian Culture Festival fra Aalborg kommer for første gang til Fyn i år

Odense: I slutningen af juni vil det vrimle med asiatiske gadekøkkener, sushi-kurser, origami og asiatisk dans og musik, når Brandts Klædefabrik lægger ramme til den succesrige festival Asian Culture Festival. Det oplyser passagemanager i Brandts Passage, Eva Pasgaard.

Festivalen er en kæmpe succes i hjembyen Aalborg, hvor den sidste år tiltrak omkring 19.000 besøgende.

Asian Culture Festival byder på gadekøkkener, hvor du kan købe og nyde fantastisk, sund asiatisk mad fra blandt andet Vietnam, Kina, Filippinerne, Japan, Pakistan og Thailand. Retterne vil være i små tapas-størrelser og kan købes til rimelige priser i alle boderne.

Børnene kan slå sig løs i sushi-kursus og kreative workshops med ansigtsmaling, origami, dekorering af vietnamesiske hatte og "tò he", der er fremstilling af figurer i spiselig rismel. Og børnene kan også glæde sig til "Vild med Sans", der er en sjov, musikalsk og interaktiv tur rundt i kroppens sanser.

En bid af Asien og af Odense

I Odense vil festivalen brede sig ud over hele Brandts Klædefabrik, og fynboerne vil kunne opleve den asiatiske stemning i Brandts Passage, på Amfipladsen og i Farvergården ved Kulturmaskinen.

Der vil også være et større underholdningsprogram, hvor de besøgende kan opleve traditionel asiatisk dans og musik og andre kulturelle aktiviteter - alt sammen under det overordnede tema "Oplev mit land"

Bag kultursatsningen står Puk Cao Thanh Hà, som i 2012 stiftede den velgørende organisation Sharing International.

Puk ser frem til at udvide festivalen til Odense:

- Odense er i en rivende udvikling, og især på den gastronomiske scene har byen virkelig meget at byde på. Med denne festival vil vi invitere fynboerne indenfor i det asiatiske kultur, og vi garanterer, at der vil være noget for alle sanser.

- Brandts Klædefabrik, der er centrum for kultur, gastronomi og design danner den ideelle ramme om vores festival, og både folkene bag Kulturmaskinen og Brandts Klædefabrik vil være aktive medspillere, så det tegner til at blive en fantastisk begivenhed, og vi glæder rigtig meget til at tilbyde Odense "en god bid af Asien", siger Puk Cao Thanh Hà.

Overskud til fattige i Asien

Asian Culture Festival startede i Aalborg i 2013, og er i løbet af tre år vokset til en større festival med 19.000 besøgende. Festivalen har de sidste tre år tiltrukket medvirkende fra flere end syv asiatiske lande og 100 frivillige.

Overskuddet bliver brugt på at udvikle festivalen, og yde støtte til fattige mennesker i Asien.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.