Arkaden Food Market i Odense åbner fredag klokken 16 med alt udlejet og i tjekkede rammer.

Endnu torsdag eftermiddag summer det af håndværkere, og det er ikke alle stadeholdere, som godt et døgn før den officielle åbning ser ud til at være lige langt fremme.

Men det er nu ikke det, man først lægger mærke til, når man åbner døren ind til Arkaden Food Market i centrum af Odense, som fredag klokken 16 lukker op for publikum.

Arkaden Food Market

Efter at have stået tomt i mange år er det tidligere nattelivstempel, Arkaden, nu genopstået som Arkaden Food Market.Der åbnes fredag kl. 16, og fremover vil Arkaden Food Market have følgende åbningstider:

Søndag - Torsdag 11.00 - 21.00Fredag 11.00 - 22.00 (bar til 24.00)Lørdag 11.00 - 22.00 (bar til 24.00)

Dog vil stedets kaffebar være åben hver dag fra kl. 8 - med samme lukketider som ovenfor.

 

Hvis man som jeres reporter både kender Arkaden fra dens efterhånden fjerne fortid som nattelivstempel og siden har set stedet i en grad af mild forfald efter at have stået tom i mange år, så er det tjekketheden, der først springer i øjnene ved et nutidigt besøg i bygningen mellem Vestergade, Mageløs, Skt. Anne Plads og p-pladsen Filosoffen.

Langs den ene væg er der en 12 meter lang bar, som meget passende hedder 12-meter-baren. Den ene endevæg domineres af et gigantisk vægmaleri: En multietnisk nyfortolkning af "Den sidste nadver", som er med til at understrege den geografiske mangfoldighed i de boder, som snart er klar til at servicere publikum.

Og netop boderne dominerer de to sidste vægge, mens gulvet er fyldt med borde og bænke til mere end 200 personer.

Der er yderligere nogle kringelkroge, som støder op til det store centrale rum, og de er også fyldt med boder. Arkaden rummer 26 boder af slagsen, og hele herligheden inklusiv siddepladserne fylder 1440 kvadratmeter.

For overskuelighedens skyld er alle bodernes navne med ensartet typografi præsenteret på et sort bånd, der løber hen over stueetage og førstesal. Medejer af Arkaden Street Food, Jacob Christer Larsen, fortæller, at inspirationen til den måde at skabe overblik på er hentet på en studietur til Lissabon.

Mad og detail

Onsdag var der snigåbning for venner og forretningsforbindelser, og når Arkaden Food Market åbner rigtigt fredag eftermiddag, vil publikum opdage, at det ikke udelukkende er måltider, som serveres.

Der er også detailforretninger blandt andet med delikatesser, fisk, bagerbrød med mere. Og dermed bliver Arkaden Food Market, som navnet også antyder, ikke udelukkende et sted, hvor man kan spise mad, der er lavet på stedet.

Muligheden for at købe noget med hjem til eget køkken og videre forarbejdning er der også. Selv om Jacob Christer Larsen fortæller, at det har været den sværeste del at overtale de detailhandlende til at åbne boder.

Men udsolgt er der altså. Den 26. og sidste bod blev udlejet så sent som i fredags - til et spisested med navnet Zult. Og nu venter både bodholdere og ejerkompagnonerne Jacob Christer Larsen og Thomas Kyung Jensen spændt på, hvordan publikum vil tage imod Arkaden Food Market.

Som de to ejere i øvrigt har investeret hele børneopsparingen plus en hel del mere i.

Midt i den summende dagen-før-dagen-travlhed bemærker man også, at der er ved at blive pyntet op til jul.

- Vi har prøvet at gøre det til et sted, som er hyggeligt, og hvor man føler sig godt tilpas, og nu glæder vi os til at vise stedet frem, siger Jacob Christer Larsen, som allerede ved onsdagens smugåbning fik en god fornemmelse for Arkaden Food Markets fremtid.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.