Food market åbner i dag: I boderne tror de på fremtiden


Food market åbner i dag: I boderne tror de på fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er alt fra erfarne branchefolk til debutanter i boderne i Arkaden Food Market, der åbner fredag klokken 16. Vi har besøgt tre af boderne.

1

Arkadens Deli

Lone Hanfgarn og Lene Larsen er klar til at tage imod kunderne i Arkadens Deli i Arkaden Street Food. Foto: Lasse Hansen

Det bliver i familien i stuetagen ud mod p-pladsen Filosoffen. Her ligger Arkadens Deli, og den ene af de to kvinder, som kommer til at drive butikken, er Lene Larsen. Hun er mor til Jacob Christer Larsen, som er den ene af de to indehavere af hele Arkaden Street Food.

Arkadens Deli er en af detailboderne i Arkaden. Mest af alt, som navnet antyder, en delikatesseforretning. Med oste, charcutteri, vine, chokolade, is, olie, eddike med meget mere. For Lene Larsen er Arkadens Deli et decideret karrierespring. Hun har sagt sit faste arbejde som pædagog på et bosted for udviklingshæmmede op for at hellige sig delikatesserne. Også hendes kompagnon, Lone Hanfgarn har kvittet et fast arbejde. Hun har senest siddet i receptionen i en fysioterapi-klinik, men har dog tidligere været selvstændig. De to satser på at få et publikum, som gerne vil købe de lidt mere gourmet-prægede specialiteter med hjem og understreger dermed, at Arkaden Food Market ikke kun er et sted, hvor man kan købe færdige måltider.

2

Bar Ramen

Hos Andreas Mai og Danny Nguyen i Bar Ramen skal gæsterne i Arkaden Street Food lære en ny type japansk mad at kende. Foto: Lasse Hansen

På førstesalen har Andreas Mai og kollegaerne fuld knald på med at koge fonte. Blandt andet. De skal introducere odenseanerne til noget, der er helt nyt i byen, men er blevet hot i vestens metropoler. Fontene, der koger i 12 timer, er grundbestanddelen i det, der hedder ramen, og som boden på første sal har navn efter. Det er grundliggende supper med nudler, hvor begge dele laves på stedet og helt fra bunden.

Ramen er som udgangspunkt japansk køkken, men der kommer til at være masser af inspiration fra både fransk og nordisk køkken. Så meget at hvis der skulle komme japanske gæster i Bar Ramen, så ville de nok få en overraskelse over, hvordan den klassiske japanske suppe bliver fortolket i Odense.

Andreas Mai, der har vietnamesiske rødder, er en erfaren kok. Han er uddannet i Aarhus, hvor han har arbejdet på forskellige caféer og har også haft egen restaurant i Silkeborg. Andreas Mai og makkeren Danny Nguyen er overbevist om, at både Arkaden Food Market og Bar Ramen bliver et hit, og at de kommer til at have travlt.

3

l'Cobert de CANblau

Andreas Oxholm og Morten Kristensen vil sælge spasnke tapas på et højt niveau i l?Cobert de CANblau i Arkaden Street Food. Foto: Lasse Hansen

På første sal findes boden med det lidt mærkelige navn, der har catalanske rødder. Det handler om spanske tapas, både kolde og varme, og i modsætning til de to andre steder, vi nåede at besøge, er l'Cobert de CANblau noget, der allerede findes i forvejen. Som forgreninger af en aarhusiansk restaurant er der åbnet tapasbarer i både Aarhus og Aalborg og nu altså i Odense under samme navn. En af hovedmændene bag det, der efterhånden kan kaldes en kæde, Jimmy Holm, har arbejdet på sagnomspundne spanske restauranter som el Bulli og el Cellar de Can Roca.

Der vil både være egenproducerede ting, for eksempel er brødet fra eget bageri, og de helt rigtige skinker importeret fra Spanien, fortæller Morten Kristensen, der skal lede stedet i Odense. I øjeblikket er der endda to spanske kokke på besøg, som de næste par uger skal være med til at finpudse Odense-afdelingen.

Morten Kristensen mener, at Odense har udviklet sig kolossalt på det gastronomiske område, og for ham at se er Arkaden Food Market det helt rigtige og stilrene sted at åbne en afdeling i Odense.

Food market åbner i dag: I boderne tror de på fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce