Arenaens største navn


Arenaens største navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kamæleonen Bob Dylan er en af rockhistoriens vigtigste og mest fascinerende skikkelser,

Fire dage før, han går på scenen i Arena Fyn, er Robert Allen Zimmerman alias Bob Dylan fyldt 67 år. Så man kunne måske drillende spørge, om arrangørerne har fået pensionistrabat, da de hyrede ham.

Og man kunne lige så drillende konstatere, at det store underholdningskonglumerat ved navn Odense Sport & Event igen igen spiller et sikkert kort i fom af en etableret kunstner, der har besøgt
Danmark adskillige gange før. Præcis som Elton John og Roger Waters.
Men når det så er skrevet, og når den sædvanlige sunde skepsis mod den monopollignende status, som Odense Sport & Event godt hjulpet af politikerne har erhvervet sig i underholdningsbranchen, er luftet, så er der jo bare tilbage at lette på hatten.

For Bob Dylan er en af de største. Intet mindre.

Det var Dylan, der lærte The Beatles, at de skulle skrive meningsfulde tekster. Det var til gengæld Beatles, der inspirerede Dylan til at sætte strøm til musikken. Det er musikalsk interaktion, der er så historisk vigtig, at det er til at blive svimmel af.

Og når Dylan går på scenen i Arena Fyn er det godt 42 år efter den
berømt/berygtede koncert i Manchester Free Trade Hall, hvor den elektriske Dylan blev mødt af råbet "Judas" fra en folkemusik-puritaner i salen, da han satte strøm til.

Det var i disse 60'ere, at Dylan fuldendte sin metamorfose fra folke- og protestsangeren med den akustiske guitar til rockens måske væsentligste sangskriver overhovedet.

Jeg elsker, når det på mit stamværstshus er lige præcis den bartender, som har vagten, der kan finde på at sætte Dylans hypnotiserende 60'ser-rock på anlægget. Og endnu bedre er det at gå på opdagelse i de ordrige tekster, der er en ophobning af ladet billedsprog, som man kan blive ved med at finde nye dybder i.

Dylan er en kamæleon, og det er meget betegnende, at instruktøren Todd Haynes i det hidtil bedste forsøg på at lave en film - "I'm Not There" - om fænomenet lod seks forskellige skuespillere (inklusiv kvinden Cate Blanchett) spille rollen som Bob Dylan.

Han er et poetisk kalejdoskop, som man aldrig bliver færdig med at kigge i.

Men lad det så være sagt, at hans bedste år var de sene 60'sere. Og det er jo altså omkring 40 år siden.

Ujævn er næsten for mildt et ord at bruge om de seneste årtiers karriere, hvor der dog ind i mellem er dukket virkelig stærke sange - eller endda hele albums - op.

Dylan har ofte skyet offentligheden, men på en eller anden måde har han slået sig til tåls med, at det er hans job at være på landevejen.
Derfor har han siden 1988(!) været på noget, der kaldes "The Never Ending Tour" - trods alt dog med pauser.

Denne uendelige turné er i øjeblikket i Sydamerika. Og om et par måneder altså i Odense til den med afstand største musikalske begivenhed i Arena Fyns korte historie. Og det er ikke dårligt.

Dan Turell sagde engang - og Onkel Danny var altid værd at lytte til - om Bob Dylan, citeret frit fra hukommelsen: - Den lille jøde har skrevet nogen af verdens bedste sange, og han ved det.

Og sådan er det bare.

Arenaens største navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce