På opslag over hele Bolbro opfordres en indbrudstyv til at returnere et stjålet smykke. Der knytter sig en nemlig en personlig historie til smykket
Odense: Tirsdag aften var Cathrine Griberg Nørredam og hendes kæreste, Simon Andersen, taget til en fødselsdagsfest, og imens begik en tyv indbrud i Cathrine Griberg Nørredams lejlighed på Middelfartvej 145.

- Et vindue blev brudt op, så hasperne gik i stykker, og så er der blevet stjålet en bærbar computer, en iPod og nogle smykker. Det var kun ting af materiel værdi, fortæller Simon Andersen.

Alligevel har han sammen med sin kæreste skrevet en direkte henvendelse til tyven og sat den op i hele Bolbro-området og i cykelkælderen under Fyens Stiftstidendes mediehus på Banegårdspladsen.

For blandt de ting, som tyven stak af med, var et særligt halssmykke.

Sin afdøde fars vielsesring

- Det er et smykke, der er lavet af min kærestes fars vielsesring. Han begik selvmord, da hun var 12, og hendes mor fik så lavet et halssmykke af ringen, som min kæreste fik, da hun fyldte 18, siger Simon Andersen.

- Jeg var så chokeret over, at der havde været indbrud, at jeg ikke lige med det samme opdagede, at det var væk. Det ligger ikke sammen med de andre smykker, jeg bruger til daglig, så det var først, da jeg talte med min mor, og hun spurgte, om smykket stadig var der, at jeg fandt ud, det også var blevet stjålet, fortæller Cathrine Griberg Nørredam.

- Jeg hulkede og tudede, for jeg har ikke ret meget fra min far. Og det var et lille stykke af ham - den ring har siddet på hans finger, siger hun.

Smykket er guldfarvet, skåret over på midten og sat sammen igen med et lille stykke sølv. Der sidder en lys perle i midten, og på bagsiden står der muligvis datoen "22/4/79" eller "22/4/80" og navnet "Lisbeth".

Kan ikke erstattes for penge

- Det eneste, vi kan gøre nu, er at appellere til, at nogen, der måtte få fingre i smykket, henvender sig til os. Eller håbe på at tyven øjner en chance for at tjene mere på smykket ved at sælge det tilbage til os, end han kan få for smykket på det sorte marked, forklarer Simon Andersen.

Han fortæller, at hverken hans kæreste eller han selv er vrede på tyven:

- Vi er bare rigtig kede af det og vil gerne have det her smykke igen. Alle de andre ting, der blev stjålet, kan erstattes for penge. Det kan det her smykke ikke.
  • Fyens Stiftstidende