Ansatte i Odense Kommune: - Sæt skatten op

Det store flertal i Odense Byråd har slet ikke skatteforhøjelse i deres ordforråd.
Foto: Michael Bager.

Ansatte i Odense Kommune: - Sæt skatten op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn, unge, ældre og svage skal ikke blive ved med at betale prisen, mener de ansattes tillidsfolk

Hæv skatten og invester i velfærden.

Det er den opskrift, de kommunalt ansatte organisation i Odense - KOS - har inden budgetmødet i Odense Byråd onsdag 16. november.

- Vi mener ikke, at den nuværende økonomi i Odense Kommune er tilstrækkelig til, at byen igen kan fremstå som attraktiv for tilflyttere.

- Hvis ikke der er politisk vilje til en generel skattestigning, opfordrer vi politikerne til at sætte skatten op i en overgangsperiode, indtil investeringerne i erhvervslivet giver det forventede afkast - så børn, unge, ældre og svage ikke skal betale prisen, mens vi venter, skriver Kommunale Organisationers Samarbejde blandt andet i et åbent brev til byrådet.

Brevet er underskrevet af Jytte Kristensen, der er formand for KOS og kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd.

KOS-ledelsen skriver også:

- Det er fint, at Odense er en kulturby, at den kan tilbyde attraktive boliger, og at det er en god by for erhvervslivet. Men hvis vi skal tiltrække borgere til kommunen og få et større skattegrundlag og dermed flere penge i kommunekassen, kræver det også, at der er gode daginstitutioner, gode skoler og en god sundheds og ældrepleje.

- Odense har pligt til at beskytte de svageste borgere, og til at have en beskæftigelsesindsats, der hjælper de arbejdsløse ind på arbejdsmarkedet igen, skriver KOS.

De ansattes ord falder imidlertid på stenet grund. Sandsynligheden for, at et flertal i byrådet vil sige ja til skattestigninger er lige så stor - eller rettere lille - som, at der er to onsdage i næste uge.

Og regering og Folketing accepterer heller ikke andet end ubetydelige skatteforhøjelser på det samlede kommunale område.

Det tog da heller ikke lang tid for byrådets største oppositionsparti, Venstre, at feje forslaget af bordet:

- I landet med verdens højeste skattetryk er det vores opfattelse, at skatteforhøjelser er noget af det sidste, vi har brug for. Mange borgeres privatøkonomi har været underfinansieret i flere år. Borgerne fortjener ro og tryghed om, hvad de har til tilbage til selv, når skatten er betalt, skriver politisk ordfører Bo Libergren.

Ansatte i Odense Kommune: - Sæt skatten op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce