350 medarbejdere på ældreområdet i Odense skal have højnet deres faglige viden om demens. Det skal hjælpe de demensramte borgere.

Med 2,7 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen skal 350 sosu-medarbejdere, sygeplejersker, pædagoger og terapeuter på ældreområdet i Odense nu på skolebænken for at øge deres viden om demenssygdomme. Målet er at øge fagligheden til gavn for både ansatte og ikke mindst de borgere, der er ramt af en demenssygdom. Projektet er en del af kommunens demensstrategi og Søren Windell (K), rådmand på ældre- og handicapområdet, er glad for at man med puljen nu kan løfte vidensniveauet.

- En hverdag med demens bliver et livsvilkår for flere og flere af os, både fordi vi bliver ældre og ældre, og fordi vi generelt får stillet diagnoser tidligere i et demensforløb. Derfor er det vigtigt, at vores medarbejdere har en omfattende og helt grundlæggende demensforståelse både i forhold til selve sygdommen, men også i forhold til pædagogik og kommunikation. Det handler helt enkelt om, at vores medarbejdere rent fagligt skal være rigtig godt velfunderede i deres opgave, så de kan understøtte borgernes livskvalitet, ønsker og mål bedst muligt trods en alvorlig sygdom, siger han i en pressemeddelelse.

De 350 medarbejdere, der skal igennem forskellige målrettede kurser om demens, er ansat i både hjemmeplejen og på plejecentrene og arbejder primært med demensramte borgere.

Uddannelsesforløbet er et samarbejde med bl.a. SOSU-Fyn og University College Lillebælt.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune